Regeringen på väg att spricka? (Update)

Den plötsliga och oväntade avgången av utrikesminister Tobias Billström M nämns inte av de övriga i regeringen. Framstår ändå som den klokaste i denna regering han nu lämnar, även politiken. Det är det särdrag som denna regering har, att varken kommentera eller låta sig intervjuas. Att tysta ner är deras taktik, precis som i diktaturer. Istället för att uppmärksamma frågan låter man Oskar Sjöstedt SD stå för de presenteringar av skattesänkningar som regeringen tänker genomföra. Vi ser nu vilket utpräglat högerparti SD är, fast de låtsas stå på arbetarnas sida, eller f d de arbetare som fanns under en tid tidigare när inte SD fanns med i bilden. De motiverar skattesänkningarna med att de ska gynna jobben och stärka hushållen. Som det nu ser ut har regeringen misslyckats med de mesta de föresatte sig före valet. Drivmedelspriserna kan vara undantagna i detta och som också kan bero på helt andra orsakar än de genom regeringen genomförda. Detta kunde till viss del förutspås genom att elbilarna ökat. Det är vad JAG tror.

Arbetslösheten är den högsta på flera år och ökat markant under den här regeringen. Lyckad drag Arbetslinjen som nu också framhålls?

Hur går det med skjutningarna och våldet i Sverige, främst den södra delen har de markant minskat sedan den här regeringen tillträdde? Vi ser nu de tidigare områden som kunde vara fria från misär och rena slumområden om det inte där vi ser den utvecklingen komma mer och mer. Regeringen Reinfeldt lyckades förstöra den svenska skolan och vi ser nu definitivt frukterna av det. Det är rena förfallet i den svenska skolan numera. Får barnen ingen utbildning, missar och ställs utanför kan det inte annat bli. Jag är glad jag har inga småbarn längre, stackars den som har.

Vad skulle bli bättre i samhället med den regering vi nu har och vad skulle en annan regering förmå göra. Allting är så söndertrasat att det kanske är lika bra att det blir ett totalt förfall. Man ser endast till att det är den egna sfären som ska klara sig. Hur det går för andra skiter man totalt i. De faller nog djupt till nästa val.

Som bäddar får man ligga

update: Senaste undersökning

3 kommentarer

  1. brorson

    ”V: Bara småsmulor till medelklassen.” Så lyder rubriken över en artikel från TT Nyhetsbyrån idag. I artikeln står emellertid att V klagar på att regeringens budget ger minst till de sämst ställda. Tillhör de medelklassen?

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Vet ej. Men någon röst på högern blir ej för mig, vill säga något av partierna som nu tillhör regeringen. Näringslivet, som alltid, torde gratulera att SD går deras väg. Likadant var det under kriget. Ska det bli någon ordning i Sverige bör (stor)-företagen beskattas till minst 80 % och de som tjänar mest också till 80 %. TV/media styrs nu från höger, se så löjligt TV4 blivit och med Jenny Strömstedt som visar tandköttet tillsammans med Per Schlingmanns äckliga face, Reinfeldts skyddsängel. Vilka äckel.
      Ett nytt Stockholms blodbad där kungahuset skulle ingå skulle inte bekomma mig nämnvärt. Troligtvis skulle jag vrida mig i glädje och skratt.

  2. brorson

    Fortfarande har så lite kommit ut, så att det är svårt att gissa orsak till avhoppet. Om det är rent personliga motsättningar, är det lättare att förstå. Om Landerholm, som i likhet med Kristersson själv tillhör Strängnäsklägget inom Moderaterna, torde det vara ren maktkamp inom partiet, som ligger bakom. Kristersson ville bli av med Billström genom att sparka ut honom ur regeringen, snett uppåt genom att erbjuda honom posten som EU-kommissionär. Enligt uppgift blev Kristersson rasande, när Billström vägrade. Till saken hör förstås också Kristerssons linslusande, som kan ha skadat Sverige utrikespolitiskt. Politiskt kan det finnas ett missnöje hos L och KD, som har stötts av SD, med att Billström har roterat de UD-tjänstemän, som har tillsatts av den förra regeringen, i stället för att avskeda dem. Vad som kan ha irriterat L och KD torde vara att dessa tjänstemän haft goda personliga relalationer med obehagliga regimer som Iran. Men Billström har insett att man måste ha goda relationer på tjänstemannanivån även med obehagliga regimer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.