Varför har man självständiga regioner om det ändå måste skjutas till pengar?

Av , , Bli först att kommentera 7

Är inte det den ständiga frågan och kraven i varje regering? När S har makten då ska det vara frikostigt med utdelning från staten till regionerna. Speciellt V har drivit mycket av sin politik i det när det varit med i en regering och naturligtvis S vid rodret.

Innan den här regering tillträdde pratade Ebba B KD mycket om att att sjukvården skulle bli statlig, nu hörs ingenting om det, bara att mindre pengar delas ut till regionerna och S naturligtvis klagar över det – som vanligt.

Hela detta system med SKR och hur de skulle styra, en myndighet som fick sin centrala boning rejält påkostad (flera miljarder) och var? – Naturligtvis i huvudstan. Här sitter nu en ”käring” och rullar arslet och går ut med den statistik som denna (översittar)-myndighet har och kostar bara åtskilligt den. Vore det inte bättre satsa de pengarna på sjukvården direkt?

Mycket i olika regeringar, ja vad finns att välja? Endera en sossestyrd eller moderatstyrd. Idag går knappast få egen majoritet som det gjorde en gång i tiden när S var som störst. Det kanske vi ska vara glada över?

Och vad är det man bråkar om, om inte just vilka medel som ska skjutas till och främst regionerna? Samtidigt kan man undra med skattesänkningarna då man ger de med högst inkomster mest och de med de lägsta inkomsterna minst, eller ingenting. Samtidigt går man nu ut med en ny tandvårdsförsäkring som ska träda i kraft 2026. Det satsas ”ynka” 3 miljarder i den och ska gälla alla som fyllt 67 år. Samtidigt försvinner den fria tandvården för ungdomar mellan 19-23 år. Gjorde man omvända satsningar på skattesänkningar skulle även de med låga inkomster kanske kunna laga sina tänder. Just den delen i den moderata politiken är blä.

Här kommer också kritik från andra sidan och säger man skulle väntat på den utredning som pågår. Hur länge ska en utredning behöva pågå och som alltid när det gäller sossarna och deras speciellt tröga system och där den gamla modellen som liknar Rysslands – kongressen – fattas ju inga beslut förrän man traskats sig genom den.

Visst skulle man önska att olika beslut skulle ske inom en mansålder, jag menar innan mycket av folket kolar in.

Det tar alldeles för lång tid för sossarna genomföra olika beslut. Okej  att man tänker det skulle vara välgrundade och välförankrade, men när det nu tar så lång tid med allting de avser, hinner världen förändras på olika sätt och när väl ett beslut är taget kan det se helt annorlunda ut än det som skulle gälla då.

Kongressen kan man slänga i sophögen.

Många i S, främst de som (låtsas) mest klaga över skattesänkningarna tillhör själva kategorin som får högst sänkningarna. S vill helst ha position man kan styra kollektivet, helst äga också som i gamla dar och därmed få 50 % av rösterna.

S tycks också förlorat mycket av sitt initiativtagande (om de haft något?) och överlåtit helt till EU bestämma. Fega uslingar?