Debatt: Trump-Harris

Jag såg inte hela men mer än halva. En kort sammanfattning från mig skulle vara att välja mellan gamla värderingar och nya. Där Trump skulle stå för de gamla och Harris för de nya.

För mig är inte de nya helt i min smak, inte heller de gamla. Ser vi till miljö/klimat verkar Trump med sina gamla värderingar ha en bättre följeslagare med Teslas grundare Elon Musk. För är det inte mestadels det de nya värderingarna går ut på, att driva världen med elektricitet och få slut på oljeberoendet? Här torde man även vara kluven i Sverige. Att köpa Teslas elbilar verkar blivit en boom. Miljöpartiet ”de gröna” hurrar för miljön/klimatet och här torde inte minst elbilar ingå och varför inte Teslas.

Visst skiljer våra värderingar från Amerikas. Vi är trots allt ett litet land och varför inte med hårt arbetande människor som gått från fattigdom till rikedom uttryckt i korta ordalag. Vi kan undra hur det har skett om det alltid varit utan uppoffringar. Nu syns den sittande regeringen ta åt sig den äran som det vore deras förtjänst att vi gått från fattigdom till rikedom. Går vi tillbaka i tiden har just dessa ALLTID motarbetat de förmåner som tidigare regeringar försökt få till stånd just för den arbetande skaran.

Visst rider nuvarande regering på vågen att det är invandrarnas fel vi fått som vi har. Statsministerns tal inför riksdagens öppnande visar mera på en Sverigedemokrat än vad exempelvis en tidigare någorlunda Liberal skulle sagt och agerat. Jag såg hela statsministerns tal och jag tyckte det lät mera som en gammal nazist skulle uttryckt sig. Det är min uppfattning.

Samtidigt rider S på de skattesänkningar som regeringen tänker genomföra genom att försöka säga de skulle stå på den ”svages” sida. Från 16 000-125 000 där de som har den högsta inkomsten får mest, mot 900 kr/mån. sedan trappas skattesänkningen ner och under 16 000 får ingen. Om det kan man tycka vad man vill, men föga förvånande av denna regering. Hur det går med sjukvård och annat som är beroende av skattemedel säger- eller gör man ingenting. Om det kan man också tycka vad man vill.

Att man inte pratar om människor som kanske inte ens har råd köpa mat för dagen intresserar inte den här regeringen, inte heller det förvånande.

Här kommer V växa starkt till nästa val, desto fattigare människor blir, desto starkare blir V.

Vänstern har blivit bannlyst av den här regeringen, smutskastas på alla vis. Visst har Sverige gått från ett mera jämlikt samhälle till att hedra de mera rika och smutskasta allt vad vänster heter. Liknar det inte Trumps strategier?

Den gamla högern är trots allt sig lik som den varit i alla tider. För egen del torde jag inte föredra varken ett rent vänsterstyre lika lite som ett rent höger.

Sedan hur det går i valet Trump-Harris är en annan sak. Det kan finnas både bra och dåligt i bådas syften. Som jag säger, gammalt mot nytt.

Den alltför ensidiga tron på miljö- och klimatboomen, i Sverige menat, kan även gått för hårt fram där vi kan se dess offer nu skördas.

Att nu denna regering vänt 180 grader från tidigare högerregering menat Reinfeldts – ”öppna era hjärtan” – känns bara skrattretande och vilset. Kristerssons dagar är nog räknade. Högerskrällen har vi fått nog av. Har vi inte?

Talmannen och hela riksdagshuset, även kungahuset borde förpassas till den föråldrade värld de tillhör och även står för. Liknar inte de ”nynazister” hela högen? Jag har svårt förstå språket som tillämpas, menat tillväxt, utökad handel osv. Är det inte just detta som skapat problemen vi nu brottas med. De mesta i alla fall.

Att särskilja människor har blivit den nya trenden i svensk politik. 1700-tals andan verkar blivit populär igen.

Usch

3 kommentarer

  1. Torbjörn Jonasson

    Jaha, och vad hade det här inlägget med Trump-Harris att göra?
    Verkar som du är mer intresserad av att kritisera den svenska regeringen?

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Jaha och vad tänker du göra åt det? Småpluttar som dig intresserar mig inte vad de tycker.

      • Torbjörn Jonasson

        Haha…man tackar å bockar. Var ett tag sedan (ca 110 kg) sedan jag blev ansedd som ”småplutt”.
        Tur att även vi små får uppta höjdarnas tid och energi.
        Ha en fortsatt trevlig dag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.