Många av ”hökarna” inom Miljöpartiet har inte ens bil

Av , , Bli först att kommentera 5

För att inte säga aldrig haft något arbete, det vi de flesta menar med arbete. Det har blivit en typ av överklass som vill ha sina egna regler. Ser ner på SD och deras väljare. Jag säger inte att SD:s idéer alltid är bra, jag säger de kan ha rätt i sina ageranden att vi kan behöva se över vad tidigare gjort. De tidigare regeringarna har blivit alltför bekväma i sitt sätt driva sin politik. Skatten på bensin och diesel som de drivit på genom åren, vilka drabbar de mest? Det är oftast folk som måste använda bilen i sina jobb. Det är klart har man aldrig haft något arbete och/eller aldrig behövt använda bilen i sitt utövande kan man ju inte heller förstå.

Det är bra vi nu fått mera mänskliga priser på drivmedel. Skatterna sänks på dessa och jag tycker det är i rätt riktning. Den som vill, tycks ha råd får naturligtvis köpa sin elbil ändå, men den som inte varken kan eller kanske inte vill just för att deras behov ser annorlunda ut, vilka alternativ har dessa?

Att föregående regering föll beror enbart på drivmedelspriserna de medvetet drev upp. När vi börjar få ett pris omkring 30 kr/l då blir utgifterna stora för den som använder bilen i jobbet och/eller på annat sätt måste.

Det har nu blivit motsatsen, billigaste drivmedlet på tre år. Det tackar jag för.

Samtidigt gnäller oppositionen nu över att inte barnbidragen höjs och att bidragen till barnfamiljerna höjs. Vilka i så fall är det som gjort att människor måste bo ihoptryckta och bli beroende av bidrag för att få dagen gå ihop?

Det hela är feltänkt på så vis. Att ständigt höja skatterna är ingen lösning på sikt. Bästa bidraget till låginkomstintagarna var just att det blev billigare tanka.

Att låginkomsttagarna, arbetarna är en stor bricka i spelet om makten, att värva deras röster kan vara en del av sanningen.

Här torde de flesta partier bete sig i liknande syften.

Gärna bra miljö – för alla – men då måste hela samhället ställas om. Hur realistiskt är det? Vi måste ändå gynna vår matproduktion, inte se till så den havererar som kunde vara ett av resultatet när den gröna omställningen pågick som mest.

Kor fiser, släpper ut metan, hästar skiter osv, skadligt för miljö- och klimat. Den inriktningen hoppas jag vi släppt. Det finns mycket viktigare faktorer som vi måste se till att minska ner i.

Att medvetet sätta människor i beroendeställning kan ingå i det politiska spelet. Är det inte så det sr ut i de flesta fall?

(Jag ursäktar om jag inte kunnat uttrycka mig i fullständig klarhet vad jag menar och du inte förstår får du höra av dig)