Främling – främlingsfientlighet?

Av , , Bli först att kommentera 12

Vad är det egentligen Carola sjunger om i den sång hon sjunger från 1983. En främling med mörka ögon som döljer något. Vad är det hon syftar på? Ingen ifrågasatte det om man nu tänker hur strikt det blivit att få en rasiststämpel på sig.

Hur skulle jag själv göra om det kom en ”främling” och knackade på och bad att få kliva in och bli gästad, inhyst. Är det något man kan kalla främlingsfientlighet om jag vägrar?

Det är klart man inte vill ha främlingar i huset, inte heller landet skulle bli invaderat av främlingar. Vad är det för farligt egentligen och säga att jag är inte med på noterna och därmed kan uttrycka sig i något som kan tolkas som rasism och få en rasiststämpel på sig.

Sverige tidigare var ett relativt homogent land och om vi går ännu längre tillbaka. När vi fortfarande hade den gamla industrin innan internet och den dataålder vi nu befinner oss i behövdes mänskliga insatser. Allting som skulle göras, från att mjölka korna till skogsbruket och intill fabriksjobbet skulle ske med en människa. Idag är det inte alls så om än det finns mänsklig fysisk arbetskraft som vi knappast kommer bli helt utan.

Visst är det en föränderlig värld i den ena riktningen som styr, medan vissa politikergrupper fortfarande lever i det gamla där man också kunde styra människor. En bot av något slag kunde räcka avskräcka en människa göra det brott som boten gällde och utfärdades för. Vad bryr sig en som kommer från den del av världen där nästan inga regler finns, förutom det kan vara tillåtet hugga huvudet av någon.

I Sverige förväntas vi vara (lag)-lydiga och de flesta torde vara det också, men hur ser det ut där nu gängen har sin framfart som mest. Den svenska lagen struntar de blankt i, de har en kultur utanför samhällets normer. Det svensken då gör är att kalla på rättsväsendet och man tror man kan komma tillrätta med det genom att ”bura in, bakom lås och bom”. Hur ser det ut idag, är det inte hel generation som gått förlorad. Fängelser byggs och många tycker det är bra, det ger ju jobb och tillväxt.

Världen har blivit ganska knasig, Sverige har blivit knasigt. Nu gör den här regeringen samma som den förra. Inte mycket händer och det man gör är att skjuta till mer till rättsväsendet. Men det tar ju alldeles för lång tid de åtgärder man syftar på ska lösa det. Det ska vara prydligt och fint i Sverige och på ytan, hur det ser ut under kommer man inte tillrätta med. Okej man ändrar i skattesystemen, gör det för ”tillväxtens” skull säger man. Ja då är det väl så, man tycker samhället fungerar bra som det gör och litar till de gamla metoder vi hade någon gång under början av 1900-talet. Arbetslinjen kan vara ett, men har det blivit bättre med den om vi ser hur många som hamnat utanför just det man pratar om, arbete och arbetslinjen.

Hur kan det komma sig de som fortfarande uppbär barnbidrag, eller dess vårdnadshavare är nu de som blivit gängens förlängda armar? Någonting måste gått snett i det samhälle vi fått. Men ändra, nä det vill man inte. Vi ska ha det gamla kvar, det som fungerade för närmare 100 år sedan.

Ungar/vårdnadshavare som uppbär barnbidrag där samhället betalar samtidigt som dessa barn mördar. Hur vill vi ha det? När någon talar om förändringar blir denne plötsligt rasist. Vad är värre än den eventuelle ”rasisten” som uttalar sig, eller de mord och vandaliseringar som tagit över vårt samhälle? Det är klart något blivit fel.