Vad var det jag sa?

Av , , 2 kommentarer 5

Än en gång tycks jag få rätt när jag tidigare nämnt i något inlägg man skulle kunna lagra energi direkt i karossen utan att ha tunga batterier.

Här ser vi Chalmers nya lösningar. Det går till stor del ut på att använda kolfiber, både i karossen och samtidigt den ska vara källan för drivning.

Beträffande kol borde det finnas i överflöd, är det inte det det pratas om i samband med koldioxiden?

Som jag sagt tidigare kan elbilen och dess konstruktion och av att bestå av tunga batterier redan vara på nedgång. Slipper man främst dessa tunga batterier skulle vikten kanske minst kunna halveras. Vi säger om nu en elbil väger 2 ton kunde man komma ner till hälften med kolfiber. Det skulle bara det göra otroligt för drivningen, att radikalt minska vikten.

Hur ser det ut vid krockar? Desto tyngre ett fordon är, desto mer skada kan det orsaka. Vad händer om två fjädrar krockar, ingenting i princip.

Kolfiber kan vara längesedan man började använda bl a i flygplan. Det kan vara starkare än stål och samtidigt lättare. Att kostnaden inte blir billigare kan vara en nackdel när kolfiber används.

Jag spådde för ganska längesedan när nobelpriset delades ut för de som upptäckte grafenet och dess egenskaper vi nu börjar se resultaten av det. Tröjor och andra böjliga material kan få egenskaper av skärmar vi kan ta in internet på. Listan på vad man skulle kunna använda grafenet till kan bli hur lång som helst. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Vi har en vana fastna just i gamla vanor.