Krigsindustrin går på högvarv – tjänar enorma pengar

När allt annat tycks stagnera, det som vore vanligast vi behöver går krigsindustrin på högvarv. Hägglunds utanför Ö-vik bl a och som ägs av ett brittiskt företag. De har en omsättning som rör sig om tusentals miljarder, enorma pengar.

Samtidigt ska ”vanligt folk” snåla och spara in, precis som i Nordkorea där krigsapparaten något man ensidigt satsar på. Vi kanske inte har så mycket välja mellan nu när ryssarna visar sin aggressivitet och utan försvar vore vi också ett lätt byte. Ryssen har ju alltid sedan tidigare kunnat göra vad de vill. Vi vet hur de agerat mot Finland och även Sverige under lång tid. Östersjön har varit ryssarnas under lång tid och som de behärskat.

Men visst är det en konstig tid vi lever i när vi samtidigt ska handla och köpa oss olika prylar (även elbilar) för att försöka behålla vår s k ”välfärd”. Varifrån kommer den och hur är den uppbyggd, är det inte genom de gemensamma skatter vi haft och ur arbetskollektivet? Nåväl att företagen går bra och att det finns arbete som det är upplagt (ni vet svenska modellen) är naturligtvis en förutsättning.

Nu är det ändå så att varje individ och inte minst de som har höga inkomster helst vill slippa skatta och vi ser hur allting som tidigare varit tänkt varje individ skulle ha nytta av nu minskar.

Går vi till klimatpolitiken är målet nu för den här regeringen bygga så mycket kärnkraft som möjligt. Även här går jämföra med Nordkorea. Visst har de en utvecklad kärnteknik och om vi säger god förmåga utveckla kärnvapen, men hur de med de andra resurserna, bl a mat till folket? Börjar vi inte i Sverige likna mer det nordkoreanska systemet?

Varför går inte flyget stoppa eller kraftigt reducera dess flygningar om man nu vill nå ett klimatmål? Varför ska vi ha obegränsat resande exempelvis. Är det nödvändigt åka utomlands flera ggr/år?

Javars, vi har en regering som ska besluta för oss alla inom landet. Vad resultatet kommer bli återstår att se.

Snart har vårt penningvärde urholkats till den grad att vi får ha en ryggsäck fullastad med sedlar när vi ska köpa en bit korv. Visserligen använder de flesta nu kreditkort, med det ska väl också betalas förr eller senare.

Föregående regering försökte lägga om bostadspolitiken, experimenterade med bostadslånen och försökte på något sätt ändra i systemet. vilket visar sig inte går. Det är alltid bankerna som tar hem vinsten av förlusten som folket får betala.

Vi närmar oss Nordkorea sakta men säkert.

(PS. Skulle man säga något annat om den här regeringen, gynnar situationen dessa definitivt. Att rusta för krig och föra krig har det inte alltid varit den blå sidans starka kort? Se vilken entusiasm bara förvarsministern har i sitt ämbete.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.