Kalkylen från Kina torde stämma

Kina beräknar vara fossilfritt, eller neutralt, jag kommer inte ihåg vilket som utlovats fram till ca: 2070. Redan matar de ut massor med elbilar, nya märken och modeller som kommer bli bättre och bättre med tiden och slå sig in på marknaden i en mer överlägsenhet.

Vi, inte minst den svenska marknaden som mera litar till den amerikanska kommer inte ha en chans hävda sig. Speciellt med republikanerna vid makten. De har bara det gamla ta till och är närmast ett förlegat parti och speciellt nu om Donald Tump skulle vinna framgång. För mig om jag bodde i Amerika skulle jag tveklöst ge min röst till demokraterna.

Sittande regering i Sverige har en tendens till att sympatisera med Amerikas republikaner, tycker jag i alla fall. Förhålla sig till det gamla och fjärma sig från det nya.

Världen kommer inte gå under, oavsett vem som styr, men den inslagna linjen med fossilfritt kommer med säkerhet inte avstanna. Okej att det kommer finnas alternativ, men totalt den som försöker hålla fast vid det gamla kommer bli överkörda.

Kristendomen som oftast SD vill förhålla sig till och mena det är den är rätta för världen håller jag inte med om riktigt. Vi ser den amerikanska s k kristna högern hur de vill driva samhället bakåt. De vill ha ännu större klyftor, precis vad de strävade efter under inbördeskriget och försvarade slaveriet.

Nämner man också färgade personer vill också de svenska SD inte längre veta av en. Vilka tävlar för USA i största utsyräckning. Även nu i OS såg jag färgade tävlade för Israel.

Att SD och andra s k direkta högerpartier skulle bygga sin politik på rasism förefaller ganska troligt. Jag är inte med på detta.

2 kommentarer

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Nazismen är det absolut sämsta som förts (får hoppas den är förbi helt) och den som inte vet har jag här en länk från OS 1936: https://varldenshistoria.se/krig/andra-varldskriget/nazism/os-i-berlin-var-cynisk-propaganda
      Tyvär går inte att läsa hela, men vi vet Hitlers och nazisternas underskattning av främst den svarta rasen. Deras valspråk och som syns finnas än idag är den vita rasens överlägsenhet. Vi vet hur det gick i bl a löpgrenen där den amerikanske färgade löparen Jessie Owens vann överlägset. Hitler torde svalt detta tungt.
      Att nu de amerikanska republikanerna verkar ha samma ingång till hur världen ska styras, Amerika ska styras känns åldrigt och något som inte borde existera. Att Kina inte är eller har ett liknande förflutet som Amerika bör vi komma ihåg. Jag menar vilka har anfallit andra länder lika ofta som Amerika? Till sitt försvar kan vi ha japanernas idiotiska krigföring som de även hade mot Kina och här mot Amerika. Varför håller man sig mer neutrala mot ryssarna kan man undra. Kina vill inte föra krig med någon kan svaret vara. Trots detta kommer de ta över herraväldet i världen och med den tekniska utveckling de för. Det är vad jag tror.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.