Redan vattendränkta områden – ska vi ha ännu mer?

Man kan undra vad människorna vill när de nu kräver mer vattendränkta områden. Vi har redan, låt oss kalla det en sorglig historia och hur norra Sverige offrats för att hela Sverige skulle få sitt välstånd. Ett kan vara det mäktigaste sjöfallet i hela Europa – Stora Sjöfallet.

Hur folk tänker idag, eller inte behöver tänka på allt vi har och kanske fått genom att åsamka naturen det historiska värden som vi tidigare hade och att man nu vill vattendränka ännu större ytor. Det är i vilket fall minimala åtgärder om vi ser till totalen. Med totalen menar jag hela världen. Lilla Sverige kan inte tillgodogöra alla människor på jorden att de skulle garanteras en överlevnad. Så har det varit nästan de senaste 100 åren. Sverige drömlandet och i slutändan har det spritts rykten att här behöver ingen arbeta. Det är otroliga rykten som blivit spridda hur bra vi kan ha, ingen här behöver svälta eller vara uteliggare.

Oavsett vilka regeringar vi haft och inget undantag med regeringen Reinfeldt som spridde rykten om Sverige om folket hur bra vi kunde ha i landet. Alla minns ”Öppna era hjärtan” och att det skulle satsas 50 miljarder på invandring och underförstått det skulle stärka landet. Så har det sett ut närmare 100 år, att vi det svensk folket haft det bäst i hela världen. Ända tills det kom till en punkt att statskassan var tom (överbelånad) räntorna skjöt i höjden och det under riksbankschef Bengt Dennis.

Efter detta kaos då Sverige formligen gick på knäna, från att ha hyllats till närmast det fattigaste landet i Europa om vi ser till vilken upplåning som fanns började tanken på ett EU inträde troligen formas på allvar. Den tidigare hyllade Socialdemokratiska politiken föll som en fjäder och allt sedan dess har inte Socialdemokratin kunnat resa sig till vad de en gång var.

Nu var deras chans att åter ta herraväldet i Sverige, en allians främst med Miljöpartiet. Det skulle bli deras nya trend, miljöpolitiken som förvisso de en gång tidigare under alla åren själva varit orsak och medverkat till den hamnat i dålig dager och nu måste rättas till. Här var största orsak till att Miljöpartiet fick ett enormt stöd av Sveriges befolkning, eller att många ansåg vi måste ändra i det tidigare närmast farliga förhållningssätt på vilket vi riskerade bli sjuka eller till och med dö.

Visst var det nödvändigt med denna ögonöppnare som Miljöpartiet främst stod för. Men det är ganska längesedan nu och de börjar bli som alla andra ”urvattnade” partier. Vi ska ändra främst i stadsmiljöerna så här går att bo, precis som på landet i den miljö de kan ha. Hur har politiken blivit med den inriktningen? Ja inte vet jag, men jag upplever då inte någon direkt förbättring häruppe och just vi som redan har de minsta utsläppen skulle vara undantagna när det gäller olika straffskatter för en förbättrad miljö.

Nu har forskare i Umeå (plötsligt) kommit på att vatten tar upp koldioxid och här Östersjön som främsta mål. Vad kommer man på härnäst? Att vi behöver koldioxid för överlevnad? En alldeles ny upptäck?!!

Bäst att ligga lågt och låta tiden ha sin gång.

4 kommentarer

  1. brorson

    Vad händer med regnvatten, som faller på asfalt? Rinner ner i diken och dagvattenbrunnar och därifrån till åar och bäckar? Nu rivs, särskilt i södra Sverige, dammar, som före klimathysterin drev småskaliga vattenkraftverk. En kommun i norra Skåne slösar bort en kvarts miljard av skattemedel på att riva Skånes största vattenkraftverk, för naturen ska ju återsställas, som gretinerna tror att den var strax efter istiden. Dammen har funnits sedan 1500-talet, alltså sedan före elektriciteten. Med den nya överföringsledningen från Norrland, kan man ju jämna ut skillnaden i elpris mellan Skåne och Lappland. Och får översvämningar i de sydsvenska åarnas nedre lopp, medan regnet fortfarande faller i åarnas omgivningar. Precis som under stenåldern.

    Journlistklägget i Stockholm skyller på koldioxiden. Varje väderhändelse används för att döja hur man har ljugit för tittare och läsare att jorden håller på att brinna upp. För att fortsätta uppräkningen av människogjorda naturkatastofer, frågar jag vad som händer med regn, som faller på ett tak. Är det ett tak på landsbygden, leds vattnen genom stuprören till de gräsmattor, som omger huset. Så skapas naturliga ”våtmarker”, där regnvattnet magaisineras under flera veckor, innan det slutligen når havet. Men vad händer om taket finns i en stad, vars politiker har satsat på stadsförtätning genom att krympa stadens fria markytor?

    Läste att ett ”nyhetsankare” på SVT har slutet för att hon inte längre står ut med Jimmie Åkessons breda leende. Var det hans svar på en fråga om klimatkatastrofen, som dränker våra städer? Läste också att Joe Biden har stiftat en ny lag, som tvingar ägare av amerikikanska kolkraftverk att fånnga in koldioxiden för att slutförvara densamma. Apropå detta, har jag tolkat Kinas beslut om koldioxidneutralitet 2060, att CO2-halten i den kineisiska luften ska tillåtas öka till dess (mångdubblas), varefter den ska hållas på samma nivå genom balans mellan utsläpp och återupptag. Hur? Ska öknarna i det kinesiska inlandet beskogas? Eller ska de nya kolkraftverk, som byggs idag, ersättas med ny kärnkraft?

    Kina var för resten först i världen med att använda ”fossilt'” kol som bränsle, redan för ett par tusen år sedan. Borde inte hela mänskligheten vid det här laget dött ut av koldioxidförgiftning? Var det den frågan, som Åkesson besvarade med sitt breda leende? Eller handlade frågan om de påstådda trollfabrikerna och deras pseudonyheter?

    Är inte SVT och övriga rikstäckande stockholmsmedia landets värsta förmedlare av pseudonyheter och konspirationsteorier? Att det råkar regna i Sverige mitt i högsommaren beror på att någon ”klimatförnekare” vill landet illa…

    • Mique

      Tjena ”Brorson”! Det är inte ett dugg svårt att konstatera din roll som målvakt/influenser för sverigedemokraterna! Läser man sverigedemokraternas principprogram, så inser man snabbt vad ditt svammel, som du kryddar med falsk fakta, pseudovetenskap, konspirationsteorier och personangrepp grundar sig på. Att du är en produkt från sverigedemokraternas trollfabrik, är inte heller svårt att förstå, då man läser dina kommentarer, vilket flertalet av VK-bloggens bloggägare har insett och därför inte publicerar dina kommentarer. Som jag ett otal gånger tidigare har påtalat, så är din totala frånvaro av argumentationsretorik och ditt språkbruk under all kritik!

      • brorson

        Märkligt att använda personligt tilltal (”Tjena Brorson”) och argumentera mot någon, som man påstår inte är en verklig människa utan en produkt av en trollfabrik. Vad är du själv?

        Till edor: Det har också varit stora dammrivningar på den europeiska kontinenten, vilket main stream-media har rapporterat om, utan att msm-journalisterna förstått kan vara en orsak till översvämningarna där. Inget fördröjer ju längre nederbördens utlopp till havet. Den ena handen vet inte vad den andra handen gör. Plötsligt uppstår ett tidigare oförutsett behov att återställa våtmarker…

        • Mique

          ”Brorson” är en signatur! Bakom varje målvakt/influencer och internettroll finns en människa. Även bakom botar vars algoritmer är programmerade av verkliga människor! Själv är jag en glad pensionär och en av mina hobbies på äldre dar, är att jaga brunskjortor på internet med blåslampa! Förövrigt, då det gäller ämnet ”våtmarker”, så klampar du som vanligt i klaveret med bravur! Vad äter du för flingor/musli till frukost, ”Brorson”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.