Idag införs skrotningspremie

10 000 skulle man få för sin gamla bil, som måste vara inregad och vara trafik. Villkoret att man köper en ny eller beg elbil, eller leaser en.

10 000 in 500 000 ut, hur många har råd med det? Knappast ”vanligt folk” vad man nu menar med det. Själv är det inte aktuellt.

Kommer det få någon effekt alls om jag säger att folk skulle skaffa fler elbilar? Ja inte vet jag och inte regeringen heller förmodligen.

6 kommentarer

  1. brorson

    Varför inte skänka pengarna direkt till Trumps valrörelse? Trump har ju lovat en ministepost till elbilstillverkaren Musk, sedan denne klagat på att han ”förlorat en son” genom könsbyte… Jag tycker för resten att nybilsköpare ska deponera pengar till framtida skrotpremie, som kan användas som delbetalning till den, som köper en nyare begagnad bil. Varför har jag kallat Kristersson ”överklasskommunist”, om inte för att hans regering vräker skattepengar över den privata spekulationsekonomin?

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Jag vet inte vem Trump är. Är det en förkortning på Trumpet? Musk, är den någon förkortning på Myskoxe?

  2. brorson

    Trumpeten var den tidigare president, som blev tagen i örat av en amatörskytt, som missade målet med några millimeter. Nu utmanas han av en kamel. Har du hört talas om Myskomusk-bilarna, som får elsoppatorsk mitt i högsommaren för att AC-en har gått på högvarv? Du har inte kommenterat mitt förslag att pengar till skrotpremien ska deponeras av bilens första ägare i samband med bilköpet. Premien ska utbetalas kontant till den sista ägaren, efter avdrag av ev. underskott på hämtning och skrotning. utan villkor att pengarna används till köp av en ny bil. men bör vara en rejäl grundplåt för köp av en ny begagnad bil med många bekymmerslösa mil kvar.

    Syftet ska vara att kördugliga begagnade bilar inte skrotas i förtid, samt att skrotbilar inte dumpas i naturen. Pengarna ska alltså vara till den sista ägarens fria disposition och alltså även kunna användas till köp av årsbiljett i kollektvtrafiken. Varför har inte MP föreslagit det sistnämnda alternativet? För att partiet är mutat av bilindustrin, som vill ha ökad omsättning. Tror jag. Den gröna omställningen, som startades av förra regeringen och fullföljs av den nuvarande är bluff och båg. Nu verkar klima-extremisterna i EU ha tvingat fram nedläggning av hälften av Sveriges små vattenkraftver, de flesta i södra Sverige. Vilket självfallet kommer att öka efterfrågan på fossil-el, när det blåser för mycket och för lite.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Du nämner AC:n och slut på strömmen. Jag kan tänka mig kabeln gick av.
      Övrigt vet jag inte vad du pratar om.

      • Mique

        Bra taktik (goddag yxskaft) du använder dig av mot signaturen ”Brorson”! Jag ska börja använda mig av den taktiken också, saklighet tycks inte bita på målvakter/influencers!

        • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

          Jag vet inte om det är någon taktik, inte medvetet i alla fall. Jag blir bara så trött jag skulle försöka svara något vettigt som inte jag anser ligger på någon hög nivå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.