Diesel- och kärnkraftsbögarna

Eller de som inte kan slita sig från det gamla, är rädda för det nya. Från början var de flesta skeptiska till eldrift, även jag. Det visar sig nu att praktiskt taget alla länder accepterat det. Här också inte minst EU vilka ges direktiv hur vi ska leva även här i Sverige.

Om det kan man tycka vad man vill, men den ekonomiska situationen har blivit bättre om vi ser till hur det kunde se ut innan vi gick med EU. Under 80-talet var det inte då vi hade 500 % ränta? Sverige var i det närmaste bankrutt. Det har vi aldrig upplevt senare när vi blev medlemmar i EU.

Det är väl ingen på allvar som tror vi kan gå ur EU? Jag tror vi är här för att stanna och vad är alternativet, ett ryskt övertagande? Den gamla kommunistiska Öststatmodellen var väl knappast något hylla över. Det tycker säkert inte Putin. Det är det han vill ha tillbaka och varför inte det forna gamla Sovjet.

Det kommer knappast bli, trots den hjälp han nu får inte minst från Nordkorea. Här svälter folket (Nordkorea) och alla deras resurser de har går åt till att befästa deras krigsindustri.

I o f sig kan de också ha Kina bakom sig, eller åtminstone inte emot, men landet Kina har ändå en helt annan utveckling och inriktning. Vad det gäller elbilar och den utvecklingen verkar de vara ledande.

Hur det blir med f d svenska Volvo Cars vet vi inte ännu. De är redan frånåkta på marknaden och utan hjälp från Kina vore det så gott som kört för det svenska bilmärket.

Nåväl, jag vet inte heller vad som kommer ske, men vi verkar staka ut vägen genom det gamla system vi haft som ursprungligen kom från Amerika. Jag vet inte om jag tror helhjärtat på det. Det går ut på i princip, den enes bröd den andres död. Frågan är om det finns något bättre? Ryska rubeln är knappast något som kan ersätta, inte heller komma under rysk överhet. Så vad har vi välja mellan?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.