Big news = fake news

Varifrån distribueras de flesta nyheter från, de svenska nyheter vi ser varje morgon, även kväll. Inte alla ser nyheterna, men de flesta torde göra det någon gång under dygnet. De främsta torde vara SVT och TV4. En mera vänsterinriktad och en mera högerinriktad. Båda styrda från landet händelser där flest människor bor. Händer något här i den norra delen blir det bara en kort rubrik eller en liten notis. När det händer något i den södra delen och där allt händer pratar man bara om det. Inget om här vilket kan tyda på ett lugn, eller att de inte bryr sig särskilt mycket om hur vi skulle ha.

När det blir fråga om olika opinionsundersökningar är vi tillfrågade här? Nä man har frågat människor som bor i den södra delen av Sverige och sammanställt resultatet utifrån det. Mycket demokratiskt?!

10 personer här i norra delen skulle kanske motsvarar omkring 1000 i den södra. Det går säkert räkna mer exakt, men det tänker jag inte ödsla tid på.

Nu var det frågan om kärnkraft man tillfrågat människor om och gjort en sammanställning. Vilka har man då frågat. Folket i norr som inte lider någon brist på elektricitet och har en enorm vattenkraft till sitt förfogande, vem skulle vara intresserad av mera kärnkraft här? Möjligen den mera högerinriktade skaran som ser kärnkraften som den enda lösningen.

Varför skulle jag vara intresserad av hur de har i Södra Sverige, när de inte alls verkar intresserade hur jag eller någon annan här har.

Nyheterna på TV4 styrs säkert av Bonniers det gamla kapitalistiska maktmediet trots det är knappt någon som läser de böcker de tidigare gav ut. SVT är lika värdelöst och styrs av vadå? Tidigare var det Aftonbladets dåvarande redaktör som blev SVT:s huvudchef. Jag vet inte hur det nu ser ut.

Dalademokraten med Göran Greider är väl något som också tillhör skräphögen.

Lägg själv märke till hur nyheterna är utformade och se vad som visas. 90 % är från huvudstan och är det inte därifrån är resterande 10 % från andra delar av södra Sverige.

Det är verkligen bra med en av och på knapp.

Vad pratar man om, klimatet. Men när det gäller flyget ska inga begränsningar till. Däremot järnvägen som är det mest miljövänliga säger man sig inte ha råd driva. Är det någon längre som tror på denna s k ”omställning”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.