2 viktiga händelser skedde igår…

…och jag menar här främst för svensk del.

Först var det Socialdemokraternas ”Trollfabrik” utgående från Spanien, Barcelona. Deras partibundna lotteri ifrågasätts nu sedan det upptäckts det sitter telefonförsäljare i tidigare nämdna Spanien, ringer upp människor – inte sällan äldre – och pråckar på dessa lotter utan deras egentliga vilja. Enligt medias uppgifter rör det sig om 8-siffriga belopp och under de år de pågått kan det röra sig om miljarder. Det är i vilket fall inte en obetydande del i deras verksamhet och att just med sin lottförsäljning kan finansiera sin verksamhet och samtidigt säga det är ett arbetarparti. Kanske för länge sedan, det var det, men nu?

Själv köper jag inte några lotter alls. Minns att jag fått erbjudande någon gång om att köpa de Socialdemokratiska lotterna, en typ av prenumeration skulle där ingått, men jag kom aldrig till skott (som tur är). Jag gillar inte varken spel eller om man så vill de program på tv där det går att vinna bilar men även stora summor pengar. Vist kan det kännas lockande, men chansen vinna är otroligt liten och snabb glädje kan också snabbt vändas i tragedier. Men var och en gör som den vill. Jag är kanske ganska dum i det fallet. Det finns trots allt exempel på de som vunnit stora belopp som tagit slut och de blivit närmast utfattiga genom att leva alltför frikostigt. Som den gamla visan: ”Ja se pengar, kan vara till bekymmer båd för fattig och för rik.” (kanske bara svammel?)

Sedan har vi det Sverigedemokratiska förslaget (ett av många som styr den här regeringen och Kristersson) om återvandring där man kommer erbjuda 350 000 kr till den som väljer lämna landet. Vad får man för 350 000 i ett fattigt land i världen? Där kan 350 000 vara en rejäl förmögenhet och vilka är det som får betala om inte vi svenskar som betalar skatt. Sverigedemokraterna har inte lite proklamerat vi ska vara rädda om våra skattepengar och så gör man såhär? Motiveringen är att Danmark skulle ha ett liknande system.

Man blir mer och mer förbryllad vart den här regeringen tar oss och vad är alternativet i den motsatta riktningen om vi ser till skandalen med lotterna?

Troll som troll?

2 kommentarer

  1. brorson

    Regeringsomvandlingen blev inte så dålig som jag befarat. Men jag hade hellre sett att Johan Forsell hade blivit utrikesminister och att Maria Malmer Stenergard hade fortsatt som migrationsminister. Nu blev det tvärtom. Vi har fortfarande inga säkra besked varför Billström avgick som utrikesminister, men det är troligt att regeringskansliet (och därmed Kristersson gamla Strängnäsklägg-kompis Henrik Landerholm) nu får ett fastare grepp om UD. Det hade varit riktigt illa, enligt min mening, om Landerholm blivit utrikesminister. Han hade varit kapabel att starta krig med Ryssland, tror jag. Det hade säkert gått lika illa som förra gången vi hade krig med Ryssland, som tog nästan hälften av det dåvarande svenska riket.

    Forsell har varit rättspolitisk talesperson för Moderatena (2019 – 2022) och i den rollern riktigt bra, tycker jag. Nu kommer oppositionen naturligtvis att påstå att Forsell genomför SD:s politik. Men att hans politik till stora delar kommer att stödjas av SD, betyder inte att SD styr. Ärligt talat, tror jag att få om ens någon sverigedemokrat, kan mäta sig med Forsell. Han kommer att vara den, som styr. Och det kommer att vara bort från Reinfeldts ”öppna er hjärtan” och bort från uppgörelser med MP om nästintill fri invandring.

    350.000 kr låter väldigt mycket, men som jag förstått är det ett maxbelopp och inte vad alla kommer att få. Om detta kommer att leda till färre arbetslösa, som ska försörjas av samhället, kommer det att bli en vinst för det svenska samhället efter ett par år. Många kommer att gå från bidragstagare till skattebetalare.

    En viktig detalj, som lätt glöms bort, är att vi redan idag har många återvandrare, som lever gott i sina hemländer på bidrag från Sverige, som de inte har rätt till. Det kallas bidragsfusk och har hittills bekämpats ganska framgångsrikt av den nuvarande regeringen, genom bättre kontroll av folkbokföringen. Jag tycker nog att en frivillig återvandrare, bör få någon form av kompensation för det som han / hon avstår från. Men det ska vara lagligt. Vi bör inte bara prata om invandringens kostnader, utan också om det som en invandrare, som har jobb, bidrar med under sin vistelse i Sverige.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Ska jag säga något mer i detta sammanhang var det den föregående regeringen som gav upphov till den regering vi nu har. Den alltför starka tron att i princip varje svensk skulle bli idisslare och/eller gräsätare, ladda sin bil på el och varför inte elektrifiera hela fordonsflottan. Husen/bostäderna vi bor i skulle kostas på och renoveras oavsett om det fanns kapital till det eller inte. Ja listan kunde bli jättelång med de åtgärder vi beräknades göra och här oavsett om det fanns kapital till det eller inte (jag säger två gånger).

      Till dess försvar för dåvarande regering var innan kriget Ukraina-Ryssland, vi levde något i vår egen lilla bubbla. Så ser det inte ut idag, nu har det blivit från den slapphet som då präglade till mera allvar. Man kan inte längre dela ut gratis kondomer och mensskydd och bygga sin politik på det. När distansrobotarna börjar nå olika länder, när olika fiender börjar massakrera varandra då plötsligt har våra ögon öppnats att det är inte den lilla och även trygga värld vi kanske trodde oss leva i.

      Du nämner Ryssland här och det svenska nederlaget kanske vid Poltava. Det är inte så längre världen ser ut och att Sverige ensamt skulle eventuellt stå emot en rysk aggression. Sedan vi blev medlemmar i Nato har synen på Ryssland blivit en annan. Själva och här Putin tror fortfarande han är störst i världen och kan hota vem som helst. Hans hot nu om en eventuell inblandning av Nato, menat om Ukraina får ännu mer tillgång av västs vapen och här tillstånd till de långdistansrobotar som de redan kan ha till viss del men skulle både få fler av dessa och inte minst få tillstånd av väst (främst tidigare allierade) skjuta dessa in i Ryssland vart som helst, som Putin hotar med krig mot Nato. Ryssland har nog med kriget som pågår med Ukraina. Hans ord och beteende får man ta som ren skrämselpropaganda. Ryssland har bara sitt gamla skrävel kvar sedan de lyckades offra sina miljontals civila i kriget mot nazisterna. Samma taktik tror ryssarna och Putin på idag. Idag är vi bättre rustade än någonsin där Sverige är en del i brickan. Visst kan det hetta till rejält, men menar Putin med vad han säger kommer vi alla brinna, även ryssarna.
      Glöm inte vem som startade kriget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.