Biståndet kan ifrågasättas

Nu säger den nye biståndsministern Benjamin Duosa att det är dags ändra i regelverket för svenskt bistånd som ska utgöra 1 % av BNP. Sverige har alltid, åtminstone de närmare närmare 80 åren velat visa omvärlden hur mycket vi tänker på andra nationaliteter, de som anses inte vara lika framgångsrika som Sverige. Det har varit en allmän styrning men vad egentligen pengarna gått har varit en minde betydelse. 1 % av BNP kan vara vilseledande och driva upp biståndet till en direkt oegentlighet och är missmissvisande i de flesta fall. Det tänker Duosa ändra i. Det är bra.

Hur har vi fått i Sverige, bara en sån fråga och det gängvåld och den korruption vi fått och som spridit sig ända in i rättsväsendet är mycket allvarligt och medvetet matats från okunniga politiker som styrt landet.

Samma sak med kulturen. Här har pengar östs in och varit mer till onytta än nytta och till den breda befolkningen. Vissa inslag som tillhör det kulturella kan ha spårat ur rejält. Ta svt och kulturnyheterna, är det alltid ”rumsrena”?

Det behövs en förändring hur vi hanterar de svenska medlen och istället stärker vårt eget land. Bistånd som exempelvis nu ges till Ukraina kan vara försvarbart. Vi ska trots allt vara glada vi slipper krig. Vi har trots allt bra i Sverige.

Som jag sagt tidigare, jag torde knappast bli fattigare för att vissa blir rikare. Trenden har varit för hårt beskattande för de som arbetar. Jag kommer väl ihåg vilka skatter de kunde vara tidigare. Så visst kan det vara berättigat att sänka skatterna som inte borde vara högre än max 30 %.

Får man nu hjulen rulla bättre så…jag vet inte och jag bestämmer inte i något, bara hoppas på att det blir bättre i det fallet att Sverige stärks. Våra egna intressen stärks.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.