Statistik

Har kollat runt på lite statistik från Div 1A på stats.swehockey.se (öppnas i nytt fönster) och la märke till några intressanta och lite roliga saker.
Det som är härligast att se just nu är när man kollar i tabellen och ser att vi ligger på en fjärde plats för tillfället, det kan vi tacka Björklöven lite för efter deras vinst mot Piteå HC i onsdags. Med 1 poäng före Piteå i tabellen är matchen mot Kiruna på söndag riktigt viktig för att hänga med topplagen. Får hoppas att Clemensnäs HC på söndag kan ställa till det lite extra för Piteå när de gästar Kopparhallen.

Kollar man lite närmare i spelarstatistiken kan man se att våran Marcus Lundberg skjutit flest skott av alla i serien, hela 57 skott på 10 matcher, närmast det är Kirunas Kim Sunna som skjutit 50 skott. Det är även dessa två som är etta och tvåa i målligan, med Kim Sunna på 12 mål och Marcus Lundberg på 10 mål. Så skjuter man mycket är det större chans att pucken ramlar in, rätt logiskt..

Det roliga och väldigt komiska när jag kollade runt är att vi i Teg har seriens buse, och det är inte vilken spelare som helst som leder utvisningsligan, utan det är den otroligt fult spelande och elake Daniel Hörnell som har på 10 matcher dragit på sig 45 utvisningsminuter.
Näe skämt åsido, Daniel har haft väldigt otur med domsluten och är inte alls den spelare som vanligtvis har 45 utvisningsminuter, statistiken ljuger inte men någon buse och ful spelare har han aldrig varit. Hörnell kanske har lite Lance Ward stämpel över sig och får de flesta domslut emot sig, kanske dags att byta efternamn till något lite vanligare..
Så lägger en varning till resten av laget inför nästa träning, se upp för seriens buse # 21 Daniel Hörnell!

Träning imorgon lördag 10.15 sen drar vi upp till Kiruna på söndag vid 6-tiden på morgonen, mycket tid i buss för film, dator och självklart sömn!

/ # 44

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders A

    Japp, håller först på löven men sen e det banne mig Teg, hoppas att ni grabbar kniper nån plats så ni tar er vidare det skulle va kung!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.