Vinst mot serietvåan

Igår lirades en härligt match i Umeå Arena. Vi tog emot serietåvan Asplöven och plockade tycker jag rättvist tre sköna poäng. 4-1 blev slutresultatet!

Under första perioden tog vi tidigt ledningen med 2-0. Asplöven lyckades reducera i slutet av perioden till 2-1. I andra perioden ökade vi på ledningen efter 5 spelade minuter till 3-1. Resterande tid av perioden spelar vi väldigt bra. Senaste mötet uppe i Happaranda tappade vi mycket i andra perioden men inte denna gång. Asplöven fick verkligen chansen att göra mål i slut minuterna på andra perioden. Först missar domaren enligt mig en klockrenutvisning på Asplöven, situationen efter åker vi på en utvisning som inte är så mycket att snacka om. Direkt efter tekningen blir det tråkigt nog puck out efter att pucken ställde sig på bladet för vår back. Sedan har Asplöven 5-3 i 2 minuter där vi spelar riktigt bra och jag tycker egentligen inte dom har några hyperfarliga chanser för att vara 5-3. Sedan ska tilläggas att egget visar på stabilt spel.

I tredje fortsätter lagspelet och vi gör ytterligare ett mål till 4-1. Naturligt nog kommer en forcering i slutet av Asplöven när dom plockar keepern. Vi tätar till och gör det svårt för dom.

I slutsekunderna sker en riktigt ful och onödig tackling i ryggen av en Asplöven spelare. Bara pinsamt med 6 sek kvar… Sedan blir det lite slagsmål osv där Lundin och Joonas visar att det inte är okej.

Hela laget gör tycker jag en riktigt bra match. Egget spelar enormt bra och spikar igen som han gjort många gånger förut. 96,4 %! Viktiga och sköna tre poäng.

Intervju med backen Mikael Lundin efter matchen.