Morotslåda

Det blev lika många morotslådor som kålrotslådor. Foto: Terttu

I dag var det morotslådans tur. Jag kokade risgröten och morötterna i går kväll, men det blev ett elavbrott på kvällen över en timme. Orsaken var kanske för mycket snö på ledningarna:). Då fortsatte jag med lådan i dag.

Recept: 1 dl ris, 2,5 dl vatten, 3 dl mjölk, 400 gr morötter, 0,5 matsked smält margarin, 2 teskedar salt, 2 teskedar socker, 1 ägg. På ytan: ströbröd och margarin.

Av vatten, mjölk och ris kokas en gröt. Morötterna skalas, kokas och musas. Den svalnade gröten, morotsmusen och de övriga ingredienserna blandas. Blandningen hälls i smorda små folieformar. Ströbröd oh margarin på ytan. Gräddas i ugnen (250 grader) ca 45 min.

Mina grundrecept tar jag ur min skolbok från 60-talet.

/Sasu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.