Marknaden i Vindeln

Fritidscentrum förvandlades till en julmarknad..Foto: Terttu

Årets julmarknad var i dag i Vindeln. Jag stod där med min syster. Jätte rolig tradition för oss systrar. Jag kan inte skryta med försäljningen, men det är alltid trevligt att träffa folk.

Jag tänkte i dag ett ganska roligt fenomen. När man går från det ena försäljningsbordet till det andra, då tittar man bara på de varorna, som är på bordet. Sedan lyfter man blicken till försäljaren: Ja ha det är DU som är här. Alltså identifiering går via produkter 🙂

Som en knalles ögon är jag van att tänka: "Nu nappar det. Det är bara frågan om om jag får kunden på kroken, så att det blir en affär. I regel nappar det ganska ofta bara svagt. Då brukar jag konstatera i mitt sinne: "Den är en abborre."

/Sasu

 

2 kommentarer

  1. Dan Oskarsson

    Hej Terttu

    Tänkte också på kundbeteenden idag. Var själv på julmarknaden och måste erkänna att du har rätt. I mitt fall har det att göra med att jag får så dåligt samvete av att möta säljarens blick och gå förbi utan att handla. Försöker hålla mig en bit ifrån varorna för att inte bygga upp förväntningar hos säljaren. Försöker se lagomt ointresserad ut. Är det inte värre för säljaren om en kund går fram, verkar jätteintresserad och binder upp säljaren i en lång förevisning som inte leder till ett köp? Tyck till! Fint tyg du visade förresten, köpte nästan 100m trots obefintlig sykunskap 😉

  2. Terttu

    Hej Dan! Visst hinner det bli mycket funderingar när det gäller kund-/försäljarekontakter. Jag har gått massor av utbildningar hur man gör ett köpbeslut alltså narrar kunden till att köpa, men min snällhet tycker inte om sådana filosofier… Det kan vara bra också att man visar produkter i vissa tillfällen, köpet kan bli senare. Tack ni tittade på tyger..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.