Fredagkväll,

Jag orkar inte skriva om gårdagens match. 

 

Som den oöverträffliga olycka jag är lyckades jag släntra in på Umedalens IP efter femton spelade minuter. 

 

Då hade matchens – skulle det visa sig – enda två mål redan fallit. 

 

De sjuttiofem minuter jag fick se var… bara dåliga. Riktigt dåliga. 

 

Vi spelar lika mot, inte Umedalen – som ju åtminstone är ett topplag i tvåan, utan Umedalen utan Danny Persson. Ett lag jag har svårt att se ska haka på någon toppstrid i höst. 

 

Jag hoppas att vi kan skylla det mesta på att Erik Löfgren saknades vi var slitna. Den här träningsveckan har nog varit säsongens tyngsta. Vi körde till och med rätt hårt även på fredagsmorgonen – och det syntes på planen. Dålig rörelse, ingen som tog löpningen för att visa sig – något som ledde till att det blev en massa planlösa långbollar mot ingen alls. 

 

Inte ens Kung Erik var bra. Det måste säga nånting. 

 

Provspelar-Nate gjorde en väldigt blek insats under sin tid som forw… ja, tanken var väl att han skulle vara forward men han sjönk stundtals djupare än balansspelarna. 

 

Seif var däremot rätt pigg under sitt inhopp. 

 

… och den där Jim i Umedalenkassen? Jag har sett honom två gånger (han spelade en träningsmatch med oss i våras där han gjorde ett ingripande – en sinnessjuk dubbelräddning på en straff) och av det jag har sett får jag väl lov att anta att det är, typ, världens bästa målvakt. 

 

Satt någon mot förmodan och filmade matchen så har vi ju en given Youtube-succé taggad som "worst+miss+ever+football". Jonas Nilsson får ett inspel, står en meter framför det helt öppna målet, väljer att ta emot bollen (säkert för att undvika en genant felträff och missa) för att sedan, lugnt och tillbakalutat, placera bollen – utanför. 

 

Nåja. Trevligare blev det efter matchen då Johan Larsson bjöd in till en pool- och grillkväll hemma i sina föräldrars smäckra villa. Jonas Nilsson, känd som "Stigga" men även (av anledningar jag inte vill börja nysta för djupt i) som "Puff-Kaninen", hade köpt in mat som man fick köpa in sig på. 

 

"Puffens mix", som han döpt blandningen, bestod av så många allsköns diverse köttstycken att jag tappade räkningen just när han räknat upp "kebab" och "hamburgare" efter varandra. Det lät på förhand som en riktigt trasslig blandning som någon lönnfet pojke, som mycket väl kan heta Niko, naivt drömt ihop för sin stora födelsedag. 

 

Men det smakade faktiskt fantastiskt. 

 

 

Diverse wokade kreatur med ris och grönsaker och… tja, eftersom jag inte är en tjej så behärskar jag inte riktigt den här ta-kort-på-sig-själv-och-sina-vänner-genom-att-veva-upp-näven-och-knäppa-en-bild med-kameran-vinklad-ner-mot-en… men bilden får det att se ut som om Jens Sjöström, chaufför till och från Carlslid, sitter och ölar till den smäckra wokblandningen. Det gjorde han inte. 

 

Ölen… tillhörde överhuvudtaget inga UFC-spelare, inga serieledare i Division I, utan… nåt annat löst folk. 

 

Jag tror nästan hela truppen var samlad. En bra kväll. 

 

Imorgon är det morgonträning, internmatch och grillning ute i Obbola. Det borde kunna bli en bra dag och… ett bättre blogginlägg. 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.