Dagens goda gärning, blev en flopp :(

Jag har tror att det finns en ödmjukhet och tacksamhet i oss människor. Men idag fick denna tro sättas på spel.

Stod i kassan och skulle betala för ett linne jag skulle köpa på ICA i Vilhelmina. Ja, man kan köpa kläder där och jag hade glömt mitt "DJ WULF" linne. Hade väntat en stund i kö och en ny kassa öppnades. Jag gick lugnt över till den men en ung moder och hennes lilla dotter kom före mig. Inget med det, sånt händer varje dag. Så jag stod och drömde mig bort någon sekund.

"Nej jag har bara 75 kronor" hör jag mamman säga. Hon hade köpt en gigantisk påse lösgodis och en chipspåse. "Kan vi plocka bort lite av godiset" frågade hon kassören, "nej det går inte". Mamman bestämmer sig för att lämna tillbaka chipspåsen, men fortfarande saknas det 5 kronor. Aha tänkte jag, kanske är dags att göra dagens goda gärning. "Hur mycket saknas det" frågar jag. Både kassören och mamman stod som fån och ingen sa någonting. "Jag kan betala det som saknas" sa jag och slängde fram en 50-lapp. Tänkte 5 kronor hit eller dit spelar ingen roll. "Tog du bort chipspåsen nu" frågade mamman kassören!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag ville inte skälla ut denna kvinna då hon hade sin 5-6 åriga dotter med sig. Så jag vinkade bara bort henne. Men det slutade inte med detta, växelpengarna som kommer ut ur den automatiska växelkassan tog hon utan att tveka!!!!!!  

Som sagt, hade inte hennes dotter varit där hade jag inte tvekat en sekund på att skälla ut henne. Men nu har jag en helt absurd upplevelse från Vilhelmina 😀

Dags att äta lite.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Birgitta Johansson

    Det var det fräckaste jag hört!!!Du måste ha råkat ut för rena rama ”trashet”!
    Egentligen skulle du ha sagt ifrån och krävt tillbaka pengarna – för hennes 5-6 åriga dotter kan ha haft lite nedärvt vett från någon annan i släkten och detta skulle ha markerats som FEL, FEL ,FEL!!!
    Hoppas att du blir ”kompenserad” på ett eller annat sätt inom den närmaste tiden!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.