Alla borde ha en mentor…

Jag tycker att det börjar bli lite tragist att dom yngre inte respekterar dom äldre längre. Självklart är inte allt som den äldregenerationen säger sant bara för att de säger det, men dock har de betydligt längre erfarenhet av saker o ting. Fast de inte alltid har rätt har de mycket att lära oss, för vi behöver inte uppfinna hjulet två gånger. 

Varför tar jag upp just detta? Jo, beslut som vi tar dagligen (privata eller profisionella) kan bli lättare att ta om man har mer erfarenhet. Självklart kan man göra massa misstag och lära sig av det, eller så lyckas man skaffa sig en äldre mentor som besitter den erfarenheten. Att bolla idéer och framtida beslut med sin mentor är oehört givande, fast man inte alltid håller med han/hon. I mitt fall ger det mig fler infallsvinklar i olika beslut och gör att jag blir mer trygga att genomföra det. Min uppmaning till alla är att respektera de äldre. Någon kan vara en perfekt mentor som kan hjälpa dit liv framåt på ett sätt som du själv inte kan göra.

Jag ska inte lämna ut något namn på min mentor, men han vet vem han är 😉  Jag är evigt tacksam att han finns i mitt liv både privat och proffisionellt.   

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.