En lång dag, med ett fint avslut.

Igår startade min dag i Stockholm och avslutades i Luleå. Kl 06:10 började bilfärden och efter en massa stop var jag framme i Luleå kl 20:05. Trött men lättad av ankomsten började jag rigga och soundchecka. En vers och en ref på "Ring of Fire" var tillräckligt för att publiken var igång. Men det var ju bara soundcheck 😀
"Kommer bli en bra kväll" tänkte jag.

Innan spelning han jag en snabb tur upp till hotellet för att byta om. Tillbaka till Harrys 21:45 och restaurangen var nästan full och många förväntansfulla människor. 3 x 45 min senare hade jag en publik som skrek upp mig 3 gånger. Sista gången var det dags för Ballroom Blitz. Men under första ref. gick D-strängen av på gitarren. Mina tankar gick på högvarv, ska jag avbryta, byta sträng och börja om. Publiken fortsätter klappa och sjunger vidare. Nä, jag vill visa vad jag går för. Håller upp den avbrutna strängen och säger "ge mig 2 min så ska ni få höra låten på riktigt".

Kan säga att jag har aldrig varit med om en så förväntansfull och tålmodig publik. 2 min senare var jag igång igen och succén var ett faktum. Vilken kväll, fick massa kramar och hjärtliga handslag. Det är dessa kvällar som gör att man orkar med att fara runt som jag gör. Jag älskar mitt jobb, och beundrar dom i min närvaro som orkar med att leva med mig.

PS. idag hade Johnny Cash fyllt 80 år om han fortfarande hade levt. Jag kommer fira det och hoppas att fler hyllar honom på sitt egna sätt.   

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Maria Skiddi

    Eftersom jag nu läst på så ska jag INTE säga att det var en ”trevlig kväll”….den var kanooonTREVLIG=))

    Attityden å interaktionen gör hela skillnaden och så klart spännvidd och röstkompetens!
    Bra jobbat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.