Tredje raka för Robert Svensson

Robert Svensson från Stockholm är en av de akter från umebolaget Nomethod som visar upp sig på årets Open. Han trivs inte med att marknadsföra sig själv, har gästat festivalen två gånger tidigare och just precis landat på flygplatsen i stan när VK når honom.

Du släpper en ny singel i maj under lite speciella former. Det viskas om en egen t-shirtdesign. Berätta.
– Det är fortfarande lite hysch-hysch kring alltihop, men man kan man säga att det rör sig om musik och tyg i en slags symbios.
 
Musikbranschens föränderliga villkor ställer numera ofta högre krav på artisten att involvera sig i den egna marknadsföringen. Skulle du hellre ägna dig åt enbart musikskrivandet?
– Absolut skulle jag helst enbart vilja ägna mig åt musikskrivandet och att producera, men det går ju inte riktigt. Jag är tyvärr väldigt dålig på att marknadsföra mig själv, kan vara mitt jantehjärta som gör att det tar emot att sälja in mig själv hos folk.
 
Om jag räknar rätt har du spelat på Umeå Open minst två gånger tidigare – vad har du för intryck av festivalen ur ett artistperspektiv?
– Det blir tredje året i rad för mig. Jag och bandet är sjukt peppade. Min upplevelse av Umeå Open har alltid varit skitbra. Peppad publik, bra arrangörer och grymma fyllor.
 
Du släpper musik på umebaserade Nomethod och har nyligen samarbetat med producenten Oskar Sandlund – finns det fler kopplingar till Umeå?
– Förutom NoMethod och Oskar så har jag nyligen remixat Umeås nya stjärnskott Caotico. En trance-poppig historia som släpps snart.
 
Kul. Vad missar du själv ogärna på årets festival?
Mina vänner i You Say France & I Whistle spelar ungefär samtidigt som mig, så det är synd att missa. Var också sjukt segt att missa gårdagens spelningar med Simian Ghost och Caotico.
Fotnot: Robert Svensson spelar i Studion kl 23.45.
 
/A.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.