Rabarber och marängpaj: Underbart god :)

Sockerkaksdel:
1 ägg
3 äggulor
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
50 g smält smör

Vispa ägg och socker pösigt, blanda i resten. Häll i form.

½ dl socker
500 g rabarber

Lägg över de skurna rabarberna och strö över socker.

In i 175 gr i ugnen i 30 minuter.

Marängtäcket:
3 äggvitor
1½ dl socker

Vispa äggvitorna hårt, vispa i sockret. Bred ut på kakan när den precis kommit ut från ugnen, och in med den igen tills marängen fått färg, ca 20 minuter.

Låt svalna minst en halvtimme innan servering.

 Servera med vaniljsås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.