Tänk positivt!

Det är intressant med positivt tänkande och hur det kan påverka vår kropp och vårt sinne! I TV- serien ”Medicin med Mosley” (som jag nämnde tidigare) undersökte Michael Mosley om det verkligen går att påverka en persons tänkande med mental träning.

Han använde sig själv som försöksperson och började med att utföra ett test för att se om han i grunden var en positivt eller negativt lagd person. Testet bekräftade vad han själv misstänkte, han var ganska negativt lagd och ville gärna se de negativa sidorna i livet.

Med vetenskapsmannens brinnande iver gav sig Mosley i kast med att genomgå mental träning, i syfte att lära sig tänka positivt. När han tränat i sju veckor, testades han igen. Och se, nu var hans profil mycket mer positiv. Hans slutsats blev att: ja, det går att förändra sitt sätt att se på omvärlden och styra sina tankar till en mer optimistisk livssyn!

Nu vet jag inte hur mycket det senare testresultatet påverkades av att Mosley då visste vad testet syftade till och hur det var uppbyggt. Undermedvetet kanske han själv, genom en vilja att uppnå ett visst resultat, påverkade testresultatet…

Men, visst, ditt liv kanske inte blir bättre av att du går omkring och tänker positiva tankar, men det blir kanske inte lika mycket lidande som du är van vid… Kan ju vara värt ett försök, i alla fall! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.