Byggfusk, slavarbete, diskriminering, miljöskandaler, korruption

Det stundande OS: et i ryska Sotji har på senaste tiden kantats av sjaskiga, solkiga och direkt obehagliga tidningsrubriker och avslöjanden! När väl ”proppen” gått ur rapporteras det om den ena skandalen efter den andra! Se en av artiklarna här: http://www.vk.se/1111574/os-elden-mots-av-vaxande-kritik

Men, vad kan man förvänta sig när man väljer att förlägga vinterspelen i en badort vid Svarta havet? Att det sen förekommit en hel del skumraskaffärer, för att påverka IOK att välja just den platsen, får mig inte heller att höja på ögonbrynen! Det finns väl ingen som är så naiv och blåögd att det idag ens går att få ett Olympiskt Spel, utan att fuska sig till det?

Nu återstår att se hur alla dessa skandaler kommer att påverka intrycket av idrottsprestationerna. Får en idrottare använda sin mångfärgade (läs: Regnbågsfärgade…) lycko- hårsnodd under tävlingen?

Det ska bli intressant att se hur det hela avlöper… inte bara idrottsprestationer och medaljer, utan även vilken ”anda” som kommer att genomsyra spelen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.