Modebrud.se

Spela mode spel

I stället för tidigare starlets såsom Michelle Williams eller nuvarande favorit Alicia Vikander, Ghesquière valde rosa-haired, svärd-svingande Blixt och postat en video av hennes vridning, hoppade och stansning, dekorerad samtidigt i sin vår / sommar 2016 kollektion.

Det var väntat att han skulle kasta modevärlden en curveball, och han gjorde: Blixt är cool, atletisk och tuff. Hon är också helt fiktiv.

En återkommande karaktär i Final Fantasy spelserien, hon skapades ursprungligen för att vara en stark kvinnlig huvudperson i spelet, utformad för att vara oberoende och typ av moody med slick bekämpa färdigheter. Hon är i grunden en total badass. Så vem bättre att framför en kampanj för en creative director som har gjort coola intellektuella kvinnor hans signatur inspiration?

Gjutning val har blivit en stor nyhet under de senaste åren med varumärken som gör sociala och kulturella uttalanden genom att titta bortom normen, experimentera med ålder och kroppsstorlek, siktar på mer raslig mångfald och användning av trans modeller. Ghesquière stämpel av cool har betydelse för spelvärlden: det placerar den främre och centrum för designbranschen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.