Modebrud.se

Män i klänningar är Kejsarens nya kläder

Sedan tog jag i Blundstone stövlar, håriga ben och skägg.

Och medan vissa kan ovänligt tyder på att detta fortfarande kan beskriva mig på en Nair-fri dag, vill jag klargöra att detta vackra vintage ensemble var i själva verket som lekte med en klumpig hipster gör sin shopping i Coles, Bondi Junction.

Han var ungefär sex fot lång, såg ut som en medlem av Mumford and Sons och kunde ha varit en footie prop på sin fritid. Men han var i en klänning.

Jag försökte inte att visas chockad – trots allt, ingen omkring mig var. Men ärligt talat, såg han löjligt.

Nu, jag gillar att tänka på mig själv som upp på mode – Jag har redigerat flera kvinnor tidningar, delta i Fashion Week och jag kan skilja en Miu Miu från en Mulberry på mindre än 2,2 sekunder. Jag är medveten om hela kön fluiditet sak på catwalken och vet man-kjolar har burits av de artister som Kanye, Jared Leto, Daniel Johns och Jaden Smith år. Och de ser ganska häftigt.

De jag kan hantera – efter alla skottarna har blottar sina ben i århundraden, och det finns inget bättre än en man i en kilt.

Och jag kan omfamna ”varför kan inte män bär damkläder” debatt. Om kvinnor bär byxor då varför skulle inte män sport kjolar eller klänningar, mode-forward typer argumentera. Och vem är jag att neka en chap att njuta av en sval bris fladdrande runt hans kött och två veg, i stället för att cooping in sig i byxor. Klädnader bärs av män i många kulturer och har varit en del av västra mode i tider gått förbi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.