Viktigt med startnummer

Jag var på herrarnas störtlopp i dag, mest för skojs skull. Det var helt sjuuukt vad mycket folk det var. För mig tog det 25 minuter att gå till arenan. Det tog längre för de som satt i bil.

Det var också helt sjukt vad varmt det var. Cirka 15 grader och sol gjorde att det var mellanläge mellan T-shirt och kofta. Jacka behövdes absolut inte. Även om värmen var skön så mjukar den också upp det tidigare så stenhårda isiga underlaget.

Mot slutet av herrarnas störtlopp var det rena vårsluschen i mål. Även om skrällsegraren Erik Guay gjorde ett riktigt bra åk tror jag aldrig att han hade vunnit om det inte hade varit för hans tidiga startnummer. Alla i den seedade gruppen, utom tvåan Didier Cuche åkte svagt och det tror jag härrör till underlaget.
– Det var ingen nackdel att starta tidigt, var det inte tyvärr. Det blir lätt så här när det är varmt, sa Hans Olsson som gjorde ett blekt intryck från startnummer 30.
Olsson skyllde inte sin insats på underlaget men medgav att det inte höll så bra.
– Skulle ju vara lätt att skylla på numret, men numret gav mig kanske ingen fördel. Men det var dålig åkning som orsaken var.

Värmen gjorde att damernas planerade träning i dag ställdes in redan i går. Detsamma gäller för herrarna i morgon. De flesta medier stängs också ute från backen nu för att spara den.

Prognoserna är att det ska vara ungefär lika varmt i morgon med. Det betyder att det kan bli viktigt med ett tidigt startnummer även för Anja i söndagens störtlopp.
Anja tillhör det seedade fältet och kommer att starta mellan nummer 16 och 22. Startnumren lottas i kväll på medal plaza. Låt oss hoppas på nummer 16. Det skulle förbättra chanserna i alla fall litegrann. Nog för att de är goda ändå.

Vore trist om något blåbär vinner bara för att de hade turen att få ett tidigt startnummer. Väderrace är aldrig bra för sporten.

/Patrick, Garmisch Partenkirchen

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.