Därför har jag alltid mössa

Det här världsmäserskapet har inte riktigt varit som de tidigare jag har varit på. Nu står man i gympadojjor och vanliga byxor, ofta utan jacka, och jobbar i 15-gradig värme. Tidigare har det alltid varit kängor, täckbrallor och underställ som har varit modellen. Ja, i Åre 2007 behövdes det dubbla underställ (kommentarer från kollegor om det behövs inte).

Men en sak är precis som vanligt. Jag ser ut som ett jävla troll i skallen. Mitt hår är ganska tjockt och sväller som till en boll på sidorna. Varje gång jag har varit ute på alpint har jag glömt att klippa mig och har mest sett ut som en svettig Donald Trump i skallen. Det är därför jag alltid har mössa på mina bylinebilder om ni undrar.

Finns det nån fjällfrisyrsapp att ladda ner? Eller har nån något tips på hur man får frillan att se okej ut efter ett par timmar under mössa? Det är ju fanimej en konstform att vara fin i håret på fjällsemester.

Hyfsat oviktig fråga, jag vet. Men det är ju inte så kul att skicka på plats bilder där man ser ut som man nyss gått i mål efter en femmil.

Kanske får man ge upp på den fronten och göra det till en grej i stället, ungefär som på Eremitaget i St Petersburg. Där finns ett rum där det hänger otaliga målningar på ryska generaler från förr. Alla verkar ha blivit avbildade i svår storm (och med en halvkilos gurka i brallan). Jag kanske får börja vara mösslös på bilderna och i stället börja bygga upp ett galleri av Trumpimitationer?

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.