Bra av Anja – mindre bra av Maria

Anja Pärson slog till med säsongens bästa storslalomåk i det första åket i VM. Anja ligger åtta efter det första åket, "bara" 47 hundradelar från pallen. För Maria PH gick det betydligt sämre. Maria är 92 hundradelar bakom Anja och återfinns först på 17:e plats.

– Det höll ju på att sluta redan i andra porten, så jag är glad att jag tog mig ner. Jag vet inte vad jag sysslade med. Aaaaaaaaaaaaah, säger Maria efter åket där hon satte sig på rumpan redan efter två portar.

Till det andra åket har Anja lite hugg på medalj, 47 hundradelar upp till trean Elisabeth Görgl är inte en evighet. Men Anja vågar inte tro på för mycket inför det andra åket.

– Helt klart är allting möjligt, men det är ju ganska stora namn framför mig så det krävs att jag ska åka förbi Rebensburg med en halv sekund i andra. Det krävs ett jäkla åk av mig i andra, men allt kan hända i mästerskap. Jag känner att jag har allt att vinna.
Har du det där jäkla åket i kroppen?
– Det finns där helt klart.

För Maria PH återstår mer att försöka avsluta snyggt med ett bra andraåk.

– Jag får försöka ta fördel att jag får starta tidigt, säger Maria. Sen är det bara att köra på. Jag ska i alla fall stå på benen och inte strula.

Övriga svenskor är Jessica Lindell Vikarby som med ett för henne bra åk ligger på 14:e plats. Junioren Sara Hector ligger på 30:e plats, vilket är den sista placerade som får åka i det andra åket. Hon lever lite farligt alltså, fast nu är blåbären i backen så hon torde klara sig.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.