Maria PH: ”Det får bära eller brista”

Maria PH har slagläge inför det andra åket i damernas VM-slalom. Hon ligger fyra, 79 hundradelar efter ledande Marlies Schild.
– Det känns som att det är ett bra slagläge. Jag vill inte bli fyra, så jag ska satsa allt. Sen får det bära eller brista, säger Maria till VK.
PH gick ut med startnummer tre och gjorde ett rätt bra åk. Hon lade sig 79 hundradelar bakom Marlies Schild vilket var svårt att bedöma om det var bra eller dåligt. Men efter ett par åkare till stod klart att det var ett bra åk.
– Jag vet att jag har åkt jäkligt bra och ville visa det för mig själv. Jag var lite stel i de första käpparna men sen kände jag att det började komma.
Hur var underlaget?
– Det är lite så där vårlikt. Inte som man är van med när det är is och det sätter an så sitter det. Man rutchar litegrann. Så det gäller att vara ännu mer bestämd.
Håller backen i det andra åket?
– Jag tror nog att det säkert blir lite oroligt. Jag ser mer att det var så i Zwiesel med. Det klarade jag av ganska bra.
Maria lovar full statsning till det andra åket och känner att det finns tid att plocka. Hon har 18 hundradelar upp till Kathrin Zettel på bronsplats och 58 upp till Tanja Poutiainen som ligger tvåa. Samtidigt lurar Maria Riesch bara en hundradel bakom Maria PH.
– Jag kände att jag kunde ha släppt på lite mer på slutet så det finns saker jag kan förbättra. Och det känns bra.

Andra åket börjar 13.30.

/Patrick – GaPa

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.