Positionerna viktiga när medaljjakten inleds

Äntligen dags för premiär och förhoppningarna på de svenska ska finnas och finns definitivt där. Jönsson är favorit, Falk kan gå hur långt som helst och på det finns fler vita åkare som, med "stolpe in", kan nå medaljerna.

Bra att veta inför dagens lopp är att den stundande banan i "Kollen" är väldigt speciell. Den är kanske inte den sportsligaste av banor, men sprintspecialisterna lär trivas. Till skillnad från den i Drammen så blir det betydligt smalare och svårare att gå om. Starten blir därför en nyckel som kommer att påverka resultatlistan. Upploppet liknar inget annat på VC-cirkusen och skillnaden mot det i Drammen är gigantisk. I stället för svagt uppför kommer åkarna från en kortare utförslöpa och dessutom är väl upploppet knappt hälften så långt. För att vinna krävs förmodligen att vara är bland de två bästa in på upploppet.

Bland damerna tror jag inte att de vanligtvis starka distanslöparna, med svaga starter, som Björgen, Kowalchzyk och Kalla får till det. I stället blir sådana som Follis, Falk, Falla, och Randall farliga.

Pallen: 1. Follis 2. Falla 3. Falk

Bland herrarna blir det som vanligt sprintkanonerna som gör upp. Jönsson, Hattestad, Gloeersen och Petukhov får gälla som favoriter. Northug blir femma.

Pallen: 1. Jönsson 2. Hattestad 3. Petukhov

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.