Nyckeln sjuk inför stafetten

Fick det trevliga beskedet att Maria Rydqvist var frisk i går. I dag tog dom tillbaka det och mina förhoppningar inför stafetten sjönk med ungefär 300 procent. Jag trodde, om än med hjärtat, att Sverige skulle kunna vara med inför den sista sträckan, och att vi skulle få se Björgen vs. Kalla göra upp om det ädlaste. Nu är det kört då ersättaren Britta Norgren får det oerhört tungt mot Steira och övriga nationer på tredje.

Första sträckan ser relativt svag ut och det gjorde inte Ida Ingemarsdotter i går. Hon har gjort flera topplopp på 10 kilometer i år och halva distansen passar än bättre för kvinna mot kvinna-åkaren Ingemarsdotter. Italienskan Longa blir tuffast, medan jag har svårt att se Muranen och Skofterud gå i från övriga fältet.
Andra sträckan är ett riktigt getingbo där Saarinen och Johaug inte blir att leka med. Vi har Haag och, har hon bara bra skidor, så får hon se till att börja prestera.
tredje sträckan ställs Sveriges svaga kort mot Steira och Roponen. Allt annat än "knock out" vore en skräll. Med sig i fallet får hon också Italienarna med sitt svaga kort, Rupil. Den tilltänkte tredjeåkare Rydqvist har visat kanonform och åkte jämt med exempelvis Steira i dubbeljakten för några dagar sedan.
Om inte Norge har ordnat en lucka till fjärde sträckan så har dom Björgen här. Finland har supertalangen Lähteenmäki och frågan är vad Kalla klarar av på sin absoluta specialdistans. Och vad får hon för utgångsläge?
Ett lag som borde kunna räknas bort är Tyskland men tyskarna brukar tendera att överprestera i stafetter..

Tips: 1. Norge, 2. Finland, 3. Sverige

För de som undrar varför Sara Lindborg inte får chansen beror detta på att man måste ersätta den "sträcka som insjuknat". Lindborg kan inte åka fristil – då återstår Norgren.
 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.