Det mest prestigefulla ska försvaras från OS

Herrstafetten är enligt min mening det mest prestigefulla av alla lopp detta skid-VM. I dag avgörs den och jag kan nästan garantera svenska framgångar i någon form. Huvudmotståndare blir två stolta skidnationer i Norge och Ryssland, men i dag vill jag se svenska stafettsegrar på mästerskap bli en tradition. Förutsättningarna finns där på samma sätt som dom gjorde i Kanada-OS.

Redan på förstasträckan lär det bli åka av då Sveriges Rickarsson nu förmodligen äntligen får chansen med riktiga skidor. Norge har Sundby vilket är en riktig klassåkare på distansen. Ett troligt scenario är att dessa två tar initiativet till något.
På den andra har Norge Rönning som ju bevisade bara för någon dag sedan att han har vad som krävs på den här nivån. Sveriges Johan Olsson har inte visat på mycket den senaste tiden men har potential att gå med. Två killar som man inte riktigt vet vad man ska vänta sig av har Tyskland och Finland. Vilken sida har Jauhojaervi och Taichman vaknat på denna fredag?
Tredjesträckan är precis som på OS den man bör se till att bli av med Norge på. Gjerdalen är ett svagt kort, frågan är var Södergren står? Finnarna med Lalluka lär försvinna här medan ryssarna med Legkov blir något att tas med.
Risken är stor för att de tre favoriterna går ut på den fjärde sträckan ihop och då har Norge Northug och vi Hellner – de två giganterna. Minst sagt bra läge att befästa namnet "Hellnerbacken".

1. Sverige, 2. Norge, 3. Ryssland

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.