Tankar från redaktionshåll

Ja, vad ska man säga? I helgen fick vi se två matcher som egentligen kunde ha slutat precis hur som helst. Några tankar från helgen:

– Först och främst. Kul och skönt att Löven klarade av att vända från sitt underläge och vinna totalt. Fiaskostämpeln hade nog varit rätt aktuell från många håll annars.

– Målskyttarna. Riktigt roligt att Lindlöf och Waldehagen fick göra mål nu när det verkligen gällde. De har ju inte direkt sprutat in poäng under allettan, men tydligen sparade de på krutet till lite viktigare matcher.

– Powerplayspelet. Under all kritik. Många gånger känns det som att spelarna inte alls har någon aning om vad de ska göra. Det måste bli bättre och backarna måste våga skjuta när de får lägen.

– Domarna. Ska man skratta eller gråta? Jag gör nog både och. Det var inte det att jag tycker att domarna favoriserade nåt lag så där. Snarare så höll den en ojämn nivå, alltså ena sekvensen kunde de blåsa, och i nästa liknande situation kunde de fria. Måste vara helt omöjligt att vara spelare i det läget när man inte vet vad domarna tillåter och inte.

– Daniel Wälitalo. Vilken man! Han har ju spikat igen ordentligt och börjar verkligen leva upp till sitt efternamn, även om det inte direkt är sm-slutspel.

– Asplöven. Jag har Björklöven som favoriter i playoff 3. Varför? Jo, nu har Asplöven varit utan matcher i två veckor. Björklöven har spelat tre tuffa fighter mot Nybro och har verkligen fått känna på kvaltempot, till skillnad från Asplöven som inte har lirat match sedan de var här i Umeå senast. Att gå direkt till PO3 kanske inte är en höjdare ändå för det är klart att man tappar matchtempo. Men visst har Asparna en viss fördel med tanke på två hemmamatcher.

– Publiken. Det borde väl ha kommit mer folk? Nu lät det som att det var 4000 på läktarna ändå så rent ljudmässigt kanske det spelar mindre roll. Når man 3000 besökare på onsdag? Jag är tveksam.

– Spänningen. Det går inte att komma ifrån hur roligt det är med kvalspel. Det är som natt och dag i skillnad mot grundserierna. Nu får vi bara hoppas att det räcker hela vägen till kvalserien!

Det var allt för i kväll. Nu ser vi fram emot match på onsdag mot Asplöven.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.