Ladda bössan!

Japp! Då kör vi i gång den här vintersportbloggen där jag nu gör mitt första inlägg. 

Skidskyttetruppen till Östersund togs ut i dag och Ted Armgren blev besviken.

Hur uttagningen gått till? Well, landslagsledningen hade i år ringmärkt två tävlingshelger som utgjorde uttagningstävlingar. Det var dels en rullskidskyttetävling i Sollefteå i höstas och dels den gångna helgens skidskyttetävlingar i Östersund. 

Armgren kom tvåa och åtta i helgen (efter att ha skjutit 1+1 och 1+0+0+3) men hans totala placeringssiffra var inte tillräckligt bra för att han skulle ta sig med. Tufft såklart, särskilt som Armgren i regel brukar petas från världscupen före jul. Av hans 19 vc-starter är bara en start en "före-jul-tävling" (Östersund 2010). 

Nu får Vilhelminakillen i stället köra IBU Cup (Europacupen) där konkurrensen till helgen i Idre lär bli hyfsad (bara mixedstafett i Östersund då) men där det kan bli lite sämre kvalitet helgen efter då IBU Cup körs i Beitostölen och krockar med Östersundsavslutningen. 

Jaja, en bra insats i IBU Cup och Armgren kan komma med till Hochfilzen och Pokljuka enligt Staffan Eklund som jag snackade med i eftermiddag. 

Björn Ferry var krasslig i helgen och stod över testtävlingarna i Östersund. Han lär väl vara fit-for-fight när världscupen drar i gång, men som vanligt ska man inte ha för höga förväntningar första helgen då Ferry gjort sig känd som lite av en slow starter. 

Well, det var mitt första inlägg. Det lär komma flera. Hörs!

 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.