Byggmarks värdelösa resa

Det blev ingen lyckad storslalomresa till Levi för Jens Byggmark. Först åkte han ur i Fis-tävlingen i lördags, sedan blev söndagens tävling inställd och i dag skadade han tummen och kan tvingas till operation. Det är en likadan skada som han hade 2008 i höger tumme för övrigt. 

Jag slog egentligen honom en pling i eftermiddags för att kolla hur tusan det är att starta som sista man i en europacuptävling. Men när jag fick tag i honom var på väg från Luleå, ner till Luleå och för vidare transport mot Sofiahemmet i Stockholm (jag trodde då i min enfald att vi kanske kunde vara själva om nyheten, men icke sa nicke!). 

– Vilken värdelös resa. Det är någon som hånler mot mig och min storslalomsatsning, sa han och skrattade lätt. 

Well, yes. Man kan säga två saker om den här saken.

1) Byggis har även en bra bit kvar att vandra i storslalomsvängen. Då han inte kört storslalom på över fyra år så har han inga som helst punkter (ranking) kvar i disciplinen och i dag fick han starta han sist av alla (97:a!!!) i Levi. Sedan fick han en tumskada på det som salt i såret. 

2) Det händer alltid grejer kring Byggmark. Är det inte champagneglasskador i foten så det kraschlandningar i karriären. Är det inte skoteruppladdningar inför VM så är det spektakulära återkomster och är det inte motorcykelskador så är det tumskador vid europacupen i Levi. Byggmark är helt enkelt en född rubrikman. 

I alla fall skönt att höra landslagsläkaren Per Liljeholm säga att han ska kunna åka skidor igen inom kort, oavsett om det blir operation i morgon eller inte. Och Byggmark sa till mig att han skulle fortsätta sin storslalomsatsning (när det fanns läge) efter Val´d´Iseres världscupslalom. 

Hur det gick för Tim Lindgren och Johan Pietilä Holmner i Levi?

Njae, sådär. Lindgren som startade som nummer 15 och gjorde ett bra förstaåk (har inte hittat några detaljerade resultat, men av de som tog sig ner i andra var han 9:a efter första) men slutade 29:a efter ett sämre andra åk. Johan PH kom 41:a. 

UHSK-duon får en ny chans i morgon. Jens Byggmark får vackert lägga sig på läkarbritsen och se vad de gör av hans sargade tumme. 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.