I skuggan av Gällivare

Skelleftespelen skulle ha körts på söndag men har fått ställas in på grund av snöbristen. Däremot verkar det bli tävling i Arvidsjaur på lördag, Stellinloppet. 

Och tävlingen har ett relativt intressant startfält med Västerbottensögon sett. 

Storumans USM-medaljör från i vintras, Olivia Persson, kör i D15-16-klassen.

IFK Umeås Jonna Sundling ställer upp i D17-20-klassen, 7,5 kilometer fri stil, och får där möta klubbkompisen, den två år yngre multitalangen Elina Rönnlund  som gick till B-final 

I H17-20 kör Lycksele IF:s Markus Fredriksson 11,2 kilometer tillsammans med en fyrling från Täfteås talangskvadron. 96:an Fredriksson gjorde, precis som Elina Rönnlund, en fin start i Bruksvallarna förra helgen där han gick vidare till kvartsfinal i sprinten och kom 13:e i distansloppet

IFK Umeås mer och mer sprintspecialiserade Linn Sömskar fick ju inte plats i världscuptruppen till Gällivare så hon kör i Arvidsjaur i stället, bland annat med klubbkompisarna Therese Andersson och Karin Nilsson. 

I H21-klassen noterar vi att Umeåboende världstolvan i skidorientering, schweizaren Christian Spoerry, numera verkar tävla för Täfteå IK i längdsammanhang. Han ställer hur som helst också upp i Arvidsjaur, bland annat med Burträsk Luckstaåkande Erik Silfver. 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.