Glädjetår från Maria PH

Maria Pietilä Holmner har alltid varit extremt seriös och noggrann i allt hon företagit sig under sin karriär. Hon lämnar inget åt slumpen. Hon har alltid varit en stor talang men har, som ni kanske vet, ibland haft lite problem att släppa lös i pisten och bara ösa på. 

Hon dock har blivit mycket bättre på det och verkade verkligen ha knäckt slaomkoden när hon slet av korsbandet i januari.

Därför känns det så roligt att se henne tillbaka i världstoppen redan nu. Man hade kunnat tro att hjärnspökena (och rädslan för att skada sig igen) skulle ta längre tid att besegra den här gången, i stället är det som att hon nästan aldrig varit borta från slalompisten.  

Hon blev femma i kvällens slalom i Aspen och hon strålade av glädje efteråt. För det var en femteplats som kändes som en pallplats, en framgång som hon hade fällt en liten glädjetår för.

Men det bästa av allt? 

– Det som är så fantastiskt är att jag känner att jag har mer att ge, sa Maria när jag fick tag i henne på telefon knappa kvarten efter målgång. 

Har man mer att ge efter en femteplats är en pallplats inte långt borta. Och det fina med allt är att det inte är någon brådska. För Marias stora mål är ännu knappt tre månader bort, det är om tre månader som VM i Schladming avgörs. 

Fortsätter hon sin comebacksäsong på det här viset kan hon nog vara med och fajtas om medaljerna på VM-slalomen i Schladming lördagen den 16 februari 2013. 

Det vore fint som en saga. Men just nu nöjer jag mig med att konstatera att Maria PH är tillbaka i världstoppen, och att hon redan gjort en väldigt stark resa tillbaka. 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.