Här tävlar länsåkarna i helgen

Då tar vi en liten genomgång om vad som händer för Västerbottens vintersportprofiler i helgen. 

Alpint

Talangtrion Monne Fjällström, Lisa Blomqvist och Charlotta Säfvenberg kör europacup i Kvittfjell. Storslalom i dag (första åket pågår just nu, Monne ligger 15:e, Lisa B har kört ur och Lotta Säfvenberg gick i mål som 51:a), supercomb på lördag och super-G på söndag. 

Ett helt gäng Västerbottningar (Vännäs Sarah Olsson, Malås Emil Asplund, Bygdsiljums Jimmy Dahlgren och Hildur Karlsson för att nämna fyra) återfinns i Funäsdalen där det körs Fis-tävlingar i dagarna tre. 

Längd

Idre kör tävlingar i helgen med (vad jag hittat) tre västerbottningar på plats. Sprint lördag och en kortare distans på söndag. Världscupmeriterade IFK Umeå-åkaren Robin Norum möter ett rätt starkt startfält i H21. Jörgen Brink, Daniel Thynell, Robin Bryntesson är några av lirarna på plats. Även IFK Umeås Daniel Holmgren och Storumans Felix Hopstadius tävlar i Idre.

Teodor Peterson och Linn Sömskar återfinns såklart i Kuusamo.

Just det, Nydalasprinten i Umeå var ju inplanerad den här helgen, men den är inställd. 

Skidskytte

Simulatorkungen Björn Ferry kör världscup i Östersund, sprint och jaktstart, och Ted Armgren kör i IBU Cup igen. Distans i dag (Armgren har startnummer 15) och sprint i morgon. 

Har jag bommat nåt? Släng in en kommentar i så fall. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.