Helgens plustecken

Hola! För er som inte surfat runt och redan har koll. Här kommer en grovsummering av Västerbottens vintersporthelg.

Längd

Robin Norum åtta i sprinten och 22:a på distansen i Idre. Nog hade Norum, som trots allt tagit världscuppoänr, säkert hoppats på bättre resultat främst i sprinten som vanns av Robin Bryntesson.

Samma sak gäller nog Linn Sömskar som bommade kvartsfinalen i sprinten i Kuusamo och sedan hade det tungt på distansen. 82:a (!) på fem kilometer i lördags och sen till slut 67:a efter jaktstarten på söndan. 

Alpint

Tim Lindgren och Lisa Blomqvist stod för helgens bästa insatser. Tim vann storslalomen i lördags i Funäsdalens Fis-tävling. Noterbart från söndagens slalom; endast 28 av 126 startande tog sig i mål i herrtävlingen och 20 i mål i damtävlingen! Lisa Blomqvist kom femma i supercomben i Kvittfjell (i europacupen) i lördags och precis som Monne Fjällström visar Blomqvist lovande takter även i fartgrenarna. Monne för övrigt åtta i söndagens super-G där Lisa kom 13:e. 

Plustecken också till Bygdsiljums 96:a Hildur Karlsson som fått en bra start på säsongen. Hon kom åtta i lördagens Fis-storslalom i Funäsdalen och har visat rätt god form i början av säsongen. Sarah Olsson, Vännäs, sexa i går i slalomen i Funäsdalen. 

Skidskytte 

Björn Ferry gjorde en normal premiär i Östersund. Hyfsat skytte, lite sämre åkning, men som sagt väntat. Ted Armgren hade stolpe ut även i lördagens sprint i Beitostölen, två bom och en 36:e plats. Vihelminaåkaren får inte åkningen att lossna.