Kommer stjärnorna till SM?

Till helgen är den alpina världscupen tillbaka i Europa igen. Damerna kör super-G, supercomb och storslalom i St Moritz. Herrarna kör storslalom och slalom i Val´d´Isere. Trupperna till världscuptävlingarna kommer i morgon. Det är väl tveksamt men med lite flax kanske någon av Monne Fjällström eller Lisa Blomqvist kan få chansen i St Moritz, om de nu inte prioriterar träning och fullt fokus på europacupen före (två EC-storslalom i Trysil tisdag-onsdag) eventuell världscup. 

Från det ena till det andra. Boliden måste ställa in sin tävling i helgen vilket jag signerade en kort och snärtig rubrik till. Sedan har det bildats en skidallians i Umeå

Det senare är ett bra och vettigt grepp då det såklart behövs gemensamma krafter för att dra ett sånt arr i hamn. 

Hoppas nu bara att det kommer lite stjärnor till Umeå 2014. Åke Sandström förklarar i artikeln att arrangörerna inte fått några garantier för det ännu. 

Det som talar för det är väl att skidförbundet bara bestämmer sig.

Det som talar mot är det omfattande höghöjdsprojekt som skidförbundet dragit i gång för längdlandslaget, där varje åkare ska hitta sin optimala uppladdning inför höghöjds-OS i Sotji (vecka sex 2014). Skulle det passa exempelvis Marcus Hellner och Charlotte Kalla allra bäst att ladda låååång tid på hög höjd inför OS, ja då finns väl risken att de inte dyker upp i Umeå vecka tre.

Men men, SM i Umeå är ett drygt år bort. Vi får nog anledning att återkomma i frågan. 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.