Vilken blunder

Det var ju en riktig miss som landslagsledningen stod för när de tog ut två åkare till morgondagens superkomb i St. Moritz men där bara en fick starta.

De alpina reglerna är minst sagt lite röriga, men såklart ska ledningen ha koll på en sån grej, även om det inte körs så många superkombinationer per år i världscupen. 

Nu valde Fredrik Steinwall (Norsjösonen var tvungen att ta ett beslut snabbt på lagledarmötet) att låta Kajsa Kling köra superkomben då hon via en bra insats i lördagens super-G kan komma in topp 30 i världscupen (hennes världsranking är långt mycket lägre men det är en annan sak, på tal om rörigt alltså…). 

Jaja, tur i oturen för Lisa Blomqvist att det trots allt är fler världscuptävlingar i St. Moritz i helgen och att hon trots allt får göra debut på lördag.

Om hon nu får starta där, man kan aldrig vara säker. 

En som garanterat (tror jag) får starta i morgon är Björn Ferry.

11.30 börjar världscupsprinten i Hochfilzen. Ferry går ut som nummer 26. Detta i ett Hochfilzen där det toksnöat på slutet. 

– Det känns som att vi haft det här samtalet förut. Det är kris någon vecka innan men när vi kommer ner hit så vräker snön ner, det är alltid så. Men när klimatförändringarna slår till då kommer allt det här vara regn, säger miljömedvetne Ferry. 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.