Falleri, fallera

Ja, inte var det beryktade hoppet (mer av ett kaninskutt än ett störtloppshopp) som gjorde att svenskarna föll i Quebec i dagens teamsprint. Men föll gjorde dom, nästan hela högen. Och det sabbade dagen i Kanada. 

IFK Umeå-åkarna Linn Sömskar och Simon Persson gjorde det bra som tog sig till final med sina respektive andralag, väl där såg man att de har en bit kvar till världseliten. 

Björn Ferry föll inte i Hochfilzen. Han åkte bara långsamt i grunden. Han har 1.01 upp till täten i jaktstarten. När han vann OS-guld hade han 1.08, så helt omöjligt är det inte. 

Det körs alpin världscup i morgon. Lisa Blomqvist har fått ett startnummer den här gången, nummer 52. Spännande att se hur det går för henne.

Jens Byggmark har startnummer 9 i snökaosets Val´d´Isere. Återstår och se om det blir någon tävling där eller inte. 

Gällande helgens hemmatävlingar så kör längdåkarna Team Sportia och Scandic Cup i Piteå dit den församlade länseliten verkar bege sig. 

På den alpina hemmafronten är det relativt lugnt. En del åker till Rovaniemi för Fis-tävlingar, och någon (vi kan kalla honom Erik Nyberg från Tärna) till Geilo i Norge

Hittar dock inte UHSK Umeås Alexandra Sjöström i anmälningslistorna, men hon stod för två fina insatser i Kiruna i veckan med tredjeplatser båda dagarna i deras Fis-slalomtävlingar. 

Så, då fick jag det sagt också. 

Alles. 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.