Helgens roligaste och tråkigaste

Händelserik helg detta. Sammanfattas bäst i morgondagens tidning där det finns redigt med läsning om just vintersport.

Så här kör vi en sammanfattning i form av Helgens…

…roligaste: IFK Umeås sprintframgångar i Piteå. Mimmi Björn, Jonna Sundling och Johan Forsberg tog alla sprint-segrar i Team Sportia Cup och Elina Rönnlund kom tvåa. Distansen bjöd på ett par andraplatser. Som IFK Umeås Markus Ottosson som kom tvåa i dagens distans, endast slagen av suveränen Calle Halvarsson.

…lite i skymundan: Det var ju ett starkt startfält i Piteå. Unge her David Nordström gjorde en bra sprintinsats då han tog sig till semi i H21, före Robin Norum (var är formen?) bland annat. 

…resultat: Ni hittar samtliga Västerbottens-resultat från Piteå här

…tråkigaste: Utan tvivel Lisa Blomqvist. Inte bara för att hon haft sin beskärda del av skador och otur redan i sin unga karriär, utan även för att hon var på väg mot en så grymt bra världscupdebut. Topp 20 var inom räckhåll och säg den svensk som lyckades med det senast i sin alpina VC-debut? 

…rock´n´roll: Jens Byggmark. Född rubrikman. Nu med silvertejp runt staven. I nästa VC-tävling kan han definitivt stå på pallen igen. Troligen tar han först med sig silvertejpen till favorit-europacuporten Pozza di Fassa där han planerat köra europacup i veckan. 

…mest bortglömda: Jag skrev att Erik Nyberg skulle vara länets enda startande i Geilos alpina tävlingar. Hade bommat UHSK:s slalomdiamant Charlotta Säfvenberg som åkte dit för "att få lite tävlingskänsla". När hon lämnade Geilo hade hon även fått lite vinnarkänsla, för hon vann tre raka tävlingar, två i slalom och en i storslalom. 

…segaste: Björn Ferry tycker själv att handbromsen är i. Han hoppas den lättar i Pokljuka till veckan. Om inte? Ja, då får han ser hur han gör med upplägget mot VM. Han kan tänka sig att ändra det för att få fart på påkarna. 

…tvåa: Teodor Peterson spurtade ner Petukhov i bakvattnet av Emil Jönsson. Ett formbesked.  

…marginal-på-fel-sida: Linn Sömskar bommade kvartsfinalen i Quebec med två tiondelar. Hennes kommentar: "Jag såg det och då blir man ju lätt efterklok och tänker att jag borde sträckt fram benet lite extra". 

…buss: Fick tag i både Sömskar, Peterson och Simon Persson när de satt i bussen på väg mot Montreals flygplats. Gott om tid att snacka då. 

…expert: Anja Pärson gör det väldigt bra. I helgen fick vi lära oss varför det är svårare att åka i medvind. Till exempel.