Missarnas kväll

Well, då är jag tillbaka efter lite frivillig julledighet. 

Vi kastar oss direkt in i fredagens vintersportunderhållning och kan direkt konstatera att det var missarnas kväll för Västerbottens aktiva i världscirkusen. 

I Zagreb körde Maria PH ur i bra läge i andra, Charlotta Säfvenberg dundrade ut redan i första och Monne Fjällström tog sig aldrig vidare till andra åket. 

Maria PH ska nu åka till Innsbruck och ta några lugna dagar. 

– Jag var sjuk under julen och sen har det gått i ett så energidepåerna känns tomma, sade hon. 

I Oberhof upplevde Ted Armgren en deja vu av VM-stafetten i fjol i Ruhpolding när han drog på sig en straffrunda direkt på startsträckan i stafetten. Jag hade verkligen önskat att det skulle gå bättre för honom, vi får hoppas han kan revanschera sig i helgens individuella lopp i stället. 

Mer missar?

Okej då. Johan Pietilä Holmner körde ur i första åket i Chamonix europacupslalom. Det gjorde han även i går, men då i andra åket. 

Inte gick det särskilt bra för länsåkarna som åkte skandinaviska cupen i längd i Östersund i dag heller. Linn Sömskar var bäst med sin 29:e plats på 10 kilometer klassiskt. På herrsidan var Markus Ottosson länsbäst med en 37:e plats, dock tre minuter efter segrande Martin Johnsrud Sundby. 

Men finns det verkligen inget postivit att komma med i dag?

Well, det skulle vara Jimmy Dahlgren, Bygdsiljum, som kom sexa i Gällivares Fis-storslalom i dag. Samma placering som Linus Jonsson, IK Fjällvinden, fick i går. Och då vann faktiskt Jesper Ask som går på alpina gymnasiet i Tärnaby. 

Så lite positivt finns det ändå att rapportera. 

Jaja, vi tar nya tag i helgen. Och nu är bloggandet tillbaka. Alltid något.