Byggmarks sura min

Vi kör en favorit i repris. Med lite listande. Så här är helgens…

…kunde-ha-gått: Jens Byggmark ledde i Zagreb och laddade för seger. Men, friskt vågat, inget vunnet. Det slutade med en 26:e plats och det här instagram-inlägget

…distans-åkare: Björn Sandström, Täfteå IK, som slog till med andraplats i Östersund där Sverige-eliten fanns på plats. Sandström kom tvåa över 15 kilometer fri stil i H17-18-klassen. Ni hittar alla länsresultat från tävlingen (plus några kommentarer) här

…multi-talang: Joel Bodén har mest gjort sig känd som medeldistansare av Sverige-klass. I lördags kom han dock trea i Kronanloppet i Luleå över 40 kilometer på skidor. En tävling som dominerades av länsåkare. Åtta av de tio första var från Västerbotten och segrare blev den förre Lyckseleåkaren Erik Jonsson, nu tävlandes för Robin Bryntessons moderklubb Rossön (här länkat till en bild för de opryda). Jonsson slog Björn Rydvall i en spurtduell för övrigt.

…förkylning: Ted Armgren blev 54:a i lördagssprinten i Oberhof. I söndagens jaktstart ställde han inte upp på grund av en förkylning. Ingen tokförkylning, så han hoppades kunna köra redan i Ruhpolding till veckan.

…sprinters: Att Teodor Peterson vann i Östersund var ju ingen skräll. Mer nyhetsvärde då att Mimmi Björn, IFK Umeå, vann D17-18-klassen, trots att hon dras med en del problem.

…multi-talang 2: UHSK Umeås Hanna Ögren tillhör faktiskt Sverige-eliten i tyngdlyftning i sin årskull. Det gör hon även i slalom. I fredags vann hon Vemdalsslalom med dryga sekunden i D15-16. Sen kom hon tvåa i Klövsjösvängen i storslalom. Bra säsongsstart för UHSK:s multi-talang.

…i-väntan-på: Junior-VM-truppen i skidor offentliggörs under måndagen. Jonna Sundling (hittade henne inte i resultatlistorna från Östersund) är nog given. Och kanske får även IFK Umeås Johan Forsberg en plats.

…vad har jag glömt?: Säkert nåt här och där. Hojta i så fall.

Etiketter: , , , , , , ,