Seger i Adelboden

Det gick uselt för svenska herrarna i Adelboden i söndags. I dag tog Charlotta Säfvenberg en svensk revansch när hon vann en Fis-slalom på orten. Och UHSK Umeå-åkaren inte bara vann, hon vann överlägset också. Säfvenberg hade hela 1,31 sekunder ner till tvåan Nicole Agnelli från Italien. 

Segern gav också fin-fina fis-punkter för Säfvenberg som ju vill punkta ner sig för att kunna få bättre startnummer när det vankas världscup igen. Den här gången valde hon faktiskt att skippa kvällens världscuptävling i Flachau, detta för att jaga framgångar i Adelboden och duka framtidsbordet för sig själv. Bra taktik får man säga! 

…och ganska värt att komma på prispallen när priset är en gigantisk kosjälla! (Förevigat av vikarierande fotograf Calle Enocson). 

UHSK:s Alexandra Sjöström fanns också på plats i Adelboden men brände ut i andra åket. AK Vännäs Sarah Olsson brände ut redan i första, men det hade sin naturliga förklaring. 

– Hon körde på lånad utrustning för hon blev av med bagaget på vägen ner. De vet inte om det är kvar på Arlanda, i Amsterdam eller i Zürich, berättar Erik Salomonsson från Tärnaby Alpina Gymnasium som är nere på tävlingarna. 

Well, förhoppningsvis får Sarah tillbaka grejerna. Förutom morgondagens slalom i Adelboden väntar sedan två storslalomtävlingar i Lenk, innan hon och Alexandra Sjöström beger sig hem till skolan i Tärnaby igen. 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.