VM-resan dag 2

Kom tillbaka till hotell Pribyslav och träffade mina norska kollegor. Första frågan jag fick från dem var; Levererade Ferry eller? 

Jodå, ryktet om den ärbare Storumabon har spridit sig även över till våra norska grannar. Särskilt efter att han i Khanty-Mansiysk för nåt VM sedan ställde frågan om vad som krävdes för att bli norsk. Så Ferry är World Wide så att säga. De norska journalisterna hade även koll på att han var gift med en armbrytardrottning från Ensamheten. De visste dock inte att det fanns ett armbrytargymnasium i Storuman, något de blev väldigt roade av när de väl fick höra det.

Jaja. Dagen är till ända här. Det svenska laget är inte så mycket att orda om. Den svenska presskonferensen var uppdelad i tre. Först ledarna, sedan de petade och sist de som skulle köra mixedstafetten (där Carl-Johan Bergman inte alls var så demonstrativt sur som han ser ut på den här bilden nedanför). 

Själv deltog jag på presskonferensen för svenskarna, överhörde lite vad Martin Fourcade pratade om på den franska (se bilden)…

…och kollad in när Bildbyråns fotograf förevigade mixedlaget ute på läktaren, detta till de österrikiska fansens stora förtjusning. De skrek något på tyska och Björn Ferry svarade upp med enkla fraser på hyfsad högtyska. 

Efter jobbdagens slut hakade jag på Bygdsiljums bästa vallare genom tiderna (?) Mats Eklund till svenskarnas hotell och genomförde en liten intervju i den här skönt mintgröna soffan. (Om det tjeckiska wifit är med mig så kan ni se resultatet på sportnu.se under torsdagen, soffan ser ni dock inte så mycket av då, så passa på att njut nu. Vill ni lägga ett bud på soffan så kan ni maila mig så ska jag se vad jag kan göra för att forsla hem den till Sverige)

Motstod dock frestelsen att köpa äkta VM-glas för dryga hundringen stycket (350 tjeckiska är 100 svenska kronor). Kan hända att jag ångrar mig…

Väl åter på hotell Pribyslav vid 20-snåret hejade jag snabbt på min bosniske fotografkompis som satt i hotellbaren (obs! ej en flashig bar) innan jag gick ner på lokala restaurangen och avslutade dagen med schweinefleisch i potatispannkaka. 

Där fick jag också höra en av dagens skönaste storys, den om norske skidskytten Frode Andresen. Han var ju en hejare på att åka skidor men kanske lite mindre nogräknad med var skotten hamnade. 

"Det var en som döpte om strafferunda till Andresen-strasse" berättade en av de norska journalisterna. 

Förhoppningsvis blir det inte så många svenska vandringar längs Andresen-strasse i morgon på mixedstafetten. 

Over and out för i dag. Hörs imorn från stadion. 

 

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.